Skip to content
Viti më i bukur

Viti më i bukur

Rosane Pereira

Vitin e kaluar, u mundova me vendimin nëse do ta kaloja natën e Vitit të Ri me familjen time në Niteroi, Brazil. Nuk më kujtohej hera e fundit që kisha kaluar një natë la... »

Nëntë mënyra për të ndryshuar

Nëntë mënyra për të ndryshuar

Keith Phillips

1  Siguro mbështetje dhe vendos qëllime.  Bëj një listë të fushave që dëshiron të ndryshosh dhe çfarë mund të bësh për t'i sjellë këto ndryshime. Hedhja e qëllimeve dhe p... »

Fillime të vogla

Fillime të vogla

Iris Richard

Histori dhe shëmbëlltyra të panumërta tregohen për fillimet e vogla që çojnë në përfundime më të mëdha. Kjo është historia ime e fillimeve të vogla. Ishte një koment nga... »

Të mësosh të ndjekësh

Të mësosh të ndjekësh

Steve Hearts

Disa vite më parë, drejtoja një grup rinor këngëtarësh që përbëhej kryesisht nga adoleshentë. Ata ishin të gjithë muzikantë dhe këngëtarë të talentuar, dhe puna ime ishte... »

Hir që po vdes

Hir që po vdes

Në këtë fazë të jetës sime, tema e vdekjes duket se shfaqet më shpesh se më parë, dhe nuk është gjithmonë një mendim i lumtur. Si të krishterë, e dimë se vdekja nuk është... »

Rrugët që marrim

Rrugët që marrim

Anna Perlini

Në kërkim të kuptimit dhe të vërtetës në jetë, si shumica e të rinjve, u përballa edhe me sfidën e gjetjes së një drejtimi të qëllimshëm për jetën time. Cila rrugë do të... »

Ciklet

Ciklet

Marie Alvero

Sot jam ulur në tavolinën time, duke parë nga dritarja ime atë që mund të jetë një nga ditët më të bukura të verës së kaluar. Fronti i parë i ftohtë pritet javën e ardhsh... »

Pse kemi rëndësi?

Pse kemi rëndësi?

Chris Mizrany

Kur shoh lindjen e diellit, ndiej rrezet e diellit në fytyrën time, argëtohem në spërkatjen e oqeanit, ose vështroj shkëlqimin e pamjeve të natyrës, shpesh mendoj se ç've... »

Pusho i qetë

Pusho i qetë

Activated Author

Stresi nuk është argëtim. Qoftë si një student që ngërdheshet përpara një provimi të rëndësishëm, një prind që zhonglon kërkesat e punës dhe familjes, dikush që përballet... »

Fluturimi im i dobësisë

Fluturimi im i dobësisë

Kur isha në errësirën e luftës sime, nuk doja të flisja për të, por tani që drita është e ndezur, mund ta bëj. Për ta bërë historinë e gjatë të shkurtër: pa shfaqje, pa h... »

Plani i paqes

Plani i paqes

Keith Phillips

Paqja është një "fryt i Frymës", [[Shih Galatasve 5:22–23]] një nga bekimet e veçanta që Bibla u premton atyre që përpiqen të jetojnë afër Perëndisë. Fjala hebraike e për... »

Kur shirat janë freskuese

Kur shirat janë freskuese

Joyce Suttin

Pas shtatë vitesh thatësire në vendin ku jetoj, kaluam një pranverë me shumë shi. Kjo gjë më ka bërë të mendoj shumë për shiun. Gjatë viteve të fundit, kemi pasur mot shu... »

Pse nuk kam frikë nga e ardhmja?

Pse nuk kam frikë nga e ardhmja?

Tina Kapp

Kam folur me shumë njerëz që kanë frikë nga e ardhmja. Edhe pse Bibla na mëson nga fillimi deri në fund mbi fuqinë e Zotit dhe planin për të mbrojtur të Tijët pa marrë pa... »