Skip to content
Portokajet e Krishtlindjes

Portokajet e Krishtlindjes

Familja jonë ka një traditë të gjatë në Ditën e Krishtlindjes për të ndarë mandarinat para se të hapim dhuratat tona. Është një mënyrë për të kujtuar gjyshërit dhe stërgj... »

Fluturime të humbura

Fluturime të humbura

Vitin e fundit, unë dhe bashkëshortja ime kemi humbur tre fluturime. Në vitet tona të shumta të udhëtimit, kjo nuk kishte ndodhur kurrë më parë. Ishte diçka ndryshe çdo h... »

Dëshmitari okular

Dëshmitari okular

- Një rrëfim për arrestimin e Jezusit, siç e tregoi shërbëtori i kryepriftit, Malkus 24 orët e fundit kanë qenë shqetësuese, tmerruese, të mrekullueshme. Filloi me një ur... »

Dhuntia e Bekit

Dhuntia e Bekit

Beki ishte një shoqe që u ula në bankë, në klasën e 5-të, rreth 50 vjet më parë. Diçka më kujtoi atë këtë mëngjes dhe një gjë që çon në një tjetër, m'u kthyen një mori e... »

Pyjet muzikore

Pyjet muzikore

Ndonjëherë quhet një nga instrumentet më të fuqishme njerëzore, sepse ka misionin fisnik të shprehjes së emocioneve tona më të thella. Ajo këndon me zërin e saj të thellë... »

Fluturimi im i dobësisë

Fluturimi im i dobësisë

Kur isha në errësirën e luftës sime, nuk doja të flisja për të, por tani që drita është e ndezur, mund ta bëj. Për ta bërë historinë e gjatë të shkurtër: pa shfaqje, pa h... »

Mbjellësit e pemëve

Mbjellësit e pemëve

Për disa vjet, isha pjesë e një grupi teatri që shpesh interpretonte përrallën frymëzuese alegorike "Njeriu që mbolli pemë". Theshtë historia e Elzéard Bouffier, një bari... »

Mrekulli nga Maestro

Mrekulli nga Maestro

Thuhet se janë tre artistë që na japin muzikë: Zoti, i cili na jep dru magjik për të bërë instrumentet; mjeshtri që krijon instrumentet, i cili pas muajsh mund, zgjon muz... »

Gëzim për botën

Gëzim për botën

Krishtlindja është një periudhë gëzimi dhe festimesh. Shumë vende kanë zakone dhe tradita unike që ndihmojnë, për ta bërë këtë një sezon të lumtur. - Në Meksikë, duke fil... »

Jo vetëm!

Jo vetëm!

Unë isha i lodhur dhe më kishte zënë gjumi, ndërsa isha në tramvaj. Kur arrita në stacionin tim, unë u zgjova nga tronditja dhe mezi arrita të zbrisja në kohë. Për fat të... »