Skip to content
Arsyeja për të festuar

Arsyeja për të festuar

Peter Amsterdam

Përgjatë gjithë historisë, njerëzit kanë shënuar përparime, fitore dhe raste të rëndësishme me festime, disa prej të cilave vazhdojnë deri më sot, të tilla si ditëlindjet... »

Kur bëhet e mërzitshme

Kur bëhet e mërzitshme

Peter Amsterdam

Jezusi tha: "Nëse do të qëndroni në fjalën time, jeni me të vërtetë dishepujt e mi. Do ta njihni të vërtetën dhe e vërteta do t'ju bëjë të lirë''.[[Gjoni 8:31–32]] Të gji... »

Jetë më e mirë

Jetë më e mirë

Shannon Shayler

Si e bën jetën tuaj më të mirë leximi i Fjalës së Zotit? Ushqim për forcë dhe rritje shpirtërore. Ashtu si trupi juaj ka nevojë për ushqim për të mbijetuar dhe për t'u fo... »

Mirësia dhe dashamirësia

Mirësia dhe dashamirësia

Peter Amsterdam

Kur apostull Pali po shkruante rreth të jetuarit një jetë të perëndishme, ai i renditi ato që i quante "veprat e mishit", të cilat përfshinin gjëra të tilla si armiqësi,... »

Ati dhe bijtë e humbur

Ati dhe bijtë e humbur

Peter Amsterdam

Në kapitullin 15 të Lukës, Jezusi tregoi historinë vijuese: Ishte një burrë që kishte dy djem. Dhe më i vogli prej tyre i tha babait të tij: "Atë, më jep pjesën e pasuris... »

Takimi me Mikun tim më të mirë

Takimi me Mikun tim më të mirë

Keith Phillips

Isha 21 vjeç kur lexova Biblën për herë të parë. Dikush më kishte sugjeruar që së pari të lexoja Ungjillin e Gjonit, por unë dija aq pak për Biblën në atë kohë sa nuk kup... »

Një botë krejt e re

Një botë krejt e re

George Sosich

Një farë shkalle e verbërisë së ngjyrave prek rreth 8% të burrave dhe më pak se 1% të grave. Shkalla e kësaj paaftësie varion nga vështirësia për të bërë dallimin midis n... »

Vendbanimi juaj qiellor

Vendbanimi juaj qiellor

Keith Phillips

Nëse do t'ju thuhej se një shtëpi fringo e re dhe e shkëlqyer është e juaja, e blerë dhe e paguar, a do ta besonit? Po sikur të ishte e garantuar me shkrim? A nuk do ta b... »

Reflektimet e Krishtlindjes

Reflektimet e Krishtlindjes

Maria Fontaine

Kohët e fundit pata pak kohë për t'u çlodhur e qetë në vetmi, dhe vendosa ta kaloja ulur përpara skenës sonë të vogël të grazhdit. Ndeza disa qirinj dhe një llambë të vog... »

Menaxhimi i kohës

Menaxhimi i kohës

Peter Amsterdam

Koha është ajo që s'e merr dot kurrë mbrapsht. Bibla flet për “shfrytëzimin e kohës” ose “shfrytëzimin sa më mirë të kohës.” [[Efesianëve 5:16 ESV]] Kjo kërkon disa angaz... »

Dy hapat e dashurisë

Dy hapat e dashurisë

Chris Mizrany

Një ditë lexova një artikull shumë interesant për teknikën Fejnman, i cili premton t'ju ndihmojë të mësoni çdo gjë në katër hapa. Më intrigoi, pasi e shijoj procesin e ma... »

S'ka të preferuar

S'ka të preferuar

Maria Fontaine

Nëse do t'ju kërkoja t'ju përshkruani njerëzve shërbimin e Jezusit, çfarë do të thoshit? Është një pyetje e rëndësishme, sepse Ai na ka thirrur të jemi përfaqësuesit e Ti... »

Thirrja për të falur

Thirrja për të falur

Peter Amsterdam

Ungjijtë përshkruajnë Jezusin duke u rrahur, fshikulluar dhe pastaj gozhduar në një kryq. Ndërsa Ai ishte i varur aty, duke pritur të vdiste, disa nga fjalët e Tij të fun... »