Skip to content
Takimi me Jezusin

Takimi me Jezusin

Marie Alvero

Po kur vjen Krishtlindja dhe ju jeni të trishtuar, të pikëlluar, ose vetëm - ose kur, në vend të parashikimit dhe emocionit, ju ndjeni frikë dhe humbje? E dini se kjo ësh... »

Konkluzioni

Konkluzioni

Marie Alvero

Libri i Eklisias është i mrekullueshëm kur më pushtojnë pyetje të mëdha, cili është kuptimi i jetës, çfarë dëshiron Zoti nga unë, si duhet të reagoj ndaj kësaj apo asaj s... »

Ciklet

Ciklet

Marie Alvero

Sot jam ulur në tavolinën time, duke parë nga dritarja ime atë që mund të jetë një nga ditët më të bukura të verës së kaluar. Fronti i parë i ftohtë pritet javën e ardhsh... »

Dete të trazuar

Dete të trazuar

Marie Alvero

Ka një paqe që kam arritur ta njoh Me gjithë mish dhe zemër Ka një spirancë për shpirtin tim Mund të them "Është mirë" I këndova këto fjalë vazhdimisht, duke shpresuar se... »

Së pari, falje

Së pari, falje

Marie Alvero

Ungjilli i Markut na tregon për një njeri të paralizuar, të cilin e shëroi Jezusi. Jezusi po jepte mësim në një dhomë aq të mbushur me njerëz saqë miqtë e personit duhej... »

Martesa është e vështirë

Martesa është e vështirë

Marie Alvero

Dita e Shën Valentinit po afron dhe unë po shfletoj raftin e kartolinave duke kërkuar kartolinën e duhur për t'i dhënë burrit tim për Ditën e Shën Valentinit, të 20-tin q... »

Idetë e Ardhjes

Idetë e Ardhjes

Marie Alvero

Më pëlqen ideja e Ardhjes, megjithëse e pranoj se nuk jam shumë i mirë për ta vëzhguar atë. Vjen në periudhën më të ngarkuar të vitit kur nxitoj të përmbush qëllimet dhe... »

Të kalojmë ditën e sotme

Të kalojmë ditën e sotme

Marie Alvero

Kam kaluar shumë kohë nga rinia ime duke udhëtuar me transport publik. Autobusët në Poloni ishin shpesh aq të mbushur me njerëz saqë mund të qëndroje në këmbë nga turma p... »

Ti dhe Bibla

Ti dhe Bibla

Marie Alvero

Disa vite më parë, më lindi ideja se kisha një marrëdhënie sipërfaqësore me Biblën. Isha pak e tërhequr, pasi e kisha kaluar tërë jetën si ndjekëse e Biblës. Unë dija shu... »

Drita jote e vogël

Drita jote e vogël

Marie Alvero

Një të premte në mbrëmje disa javë më parë, burri im dhe unë vendosëm të nxirrnim disa karrige në rrugë dhe të lajmëronim fqinjët se do të mbanim një mini-festë atje me p... »

I durueshmi

I durueshmi

Marie Alvero

Jeta është një rrjedhë e vazhdueshme kontradiktash, gjëra për t'u mbajtur, për të lënë të lirë, për të luftuar, për të hequr dorë. Na është thënë të përpiqemi më shumë, t... »

S'ke nevojë për një "Guru"

S'ke nevojë për një "Guru"

Marie Alvero

Jo shumë kohë më parë, mediat e mia sociale shpërthyen me lajmin se një çift i njohur kishte njoftuar divorcin. Ky çift i pushtetshëm kishte krijuar një grup ndjekësish s... »

Riorganizimi i Krishtlindjes

Riorganizimi i Krishtlindjes

Marie Alvero

Krishtlindjen e kaluar kisha disa muaj që kisha filluar një punë të re. Zyra ime e re ishte një orë larg shtëpisë sime. Punoja nga ora 2:00 pasdite deri në 11:00 të darkë... »