Skip to content
Vetvetja e re

Vetvetja e re

Ronan Keane

Bibla është e mbushur plot me tregime për fillimet e reja dhe fillimin nga e para. Zoti e di se të jetosh në një botë të rënë nuk është e lehtë, dhe Ai e kupton se do të... »

Paqe e përsosur

Paqe e përsosur

Ronan Keane

Në një konkurs arti mbi temën e paqes, shumica e konkurrentëve kontribuan me skena të qeta të ditëve dembele në fshat, ku gjithçka ishte qetësi dhe harmoni. Për të qenë i... »

E stuhive dhe të shpresës

E stuhive dhe të shpresës

Ronan Keane

Ekziston një mendim i gabuar se Kepi i Shpresës së Mirë shtrihet në majën jugore të kontinentit afrikan. Në realitet, pika ku takohen Oqeani Atlantik dhe ai Indian është... »

Mësime nga magjistarët

Mësime nga magjistarët

Ronan Keane

Kur isha shumë më i ri, unë dhe disa miq organizuam një festë krejt papritur. Ne ishim një grup adhuruesish të zhanrit fantazi dhe fantashkencë dhe vendosëm të qëndronim... »

Shpresa e Krishtlindjes

Shpresa e Krishtlindjes

Ronan Keane

Teksa i thamë lamtumirë 2020-ës, shumica prej nesh po kalonin një sezon festash që ishte më i errët dhe më i vetmuar se zakonisht, pa shumë nga komoditetet dhe gëzimet që... »

Fituesit

Fituesit

Ronan Keane

Kur isha fëmijë, e urreja me shpirt të humbisja në çdo lloj loje. Nuk e kisha të lehtë ta pranoja që nuk mund ta hidhja zarin në mënyrë të përsosur, të bëja gjuajtjen e p... »

Kërkimi i së vërtetës

Kërkimi i së vërtetës

Ronan Keane

Ndërsa Jezusi udhëtoi nëpër Palestinë duke shpërndarë mesazhin e Tij për faljen dhe dashurinë e Zotit, "Ndiqmëni" ishte ftesa që Ai bënte shpesh. Për shembull, ky pasazh... »

Hap pas hapi

Hap pas hapi

Ronan Keane

Një histori e njohur tregon për një burrë që po ecte në breg të detit në perëndim të diellit dhe vuri re një djalë të ri në distancë që vazhdonte të përkulej, duke kapur... »

Një Histori Dashurie

Një Histori Dashurie

Ronan Keane

Në Bibël, Zoti shpesh përdor metafora ose fotografi me fjalë për të përshkruar marrëdhënien tonë me Të; për shembull, bariun dhe delet, babanë dhe fëmijën, hardhinë dhe d... »

Plani

Plani

Ronan Keane

Ndoshta e keni dëgjuar historinë e një të riu që bën një gabim miliona dollarësh në kompaninë e tij dhe është i mbingarkuar me strese dhe shqetësime. Kalojnë disa ditë dh... »

Prania

Prania

Ronan Keane

Gjatë gjithë Dhiatës së Vjetër, mirësia dhe mëshira e Zotit rrjedhin përmes tekstit, si ky varg në Psalmet: "Zoti është i mëshirshëm dhe zemërbutë, i ngadalshëm në zemëri... »

Sekreti i Mjeshtrit

Sekreti i Mjeshtrit

Ronan Keane

Këtë vit, kemi parë një numër të pashembullt jetësh të kthyera përmbys nga kriza shëndetësore COVID-19 dhe shumë e shumë të tjera që janë akoma nën ndikim. Ata që ishin n... »

Dashuria pushton gjithçka

Dashuria pushton gjithçka

Ronan Keane

Në Ungjillin e Gjonit 13:35, Jezusi tha, “Dashuria juaj për njëri-tjetrin do t'i tregojë botës se ju jeni dishepujt e mi.” Kjo nuk duket domosdoshmërish shumë e vështirë,... »