Skip to content
Paqe e përsosur

Paqe e përsosur

Ronan Keane

Në një konkurs arti mbi temën e paqes, shumica e konkurrentëve kontribuan me skena të qeta të ditëve dembele në fshat, ku gjithçka ishte qetësi dhe harmoni. Për të qenë i... »

Pse kemi rëndësi?

Pse kemi rëndësi?

Chris Mizrany

Kur shoh lindjen e diellit, ndiej rrezet e diellit në fytyrën time, argëtohem në spërkatjen e oqeanit, ose vështroj shkëlqimin e pamjeve të natyrës, shpesh mendoj se ç've... »

Ndiheni të pështjelluar?

Ndiheni të pështjelluar?

Peter Amsterdam

Tek Filipianëve 4:6–7, apostulli Pal udhëzon besimtarët: "Mos u shqetësoni për asgjë, por, në çdo gjë, ia parashtroni kërkesat tuaja Perëndisë me anë lutjesh dhe përgjëri... »

Pusho i qetë

Pusho i qetë

Activated Author

Stresi nuk është argëtim. Qoftë si një student që ngërdheshet përpara një provimi të rëndësishëm, një prind që zhonglon kërkesat e punës dhe familjes, dikush që përballet... »

Fluturimi im i dobësisë

Fluturimi im i dobësisë

Kur isha në errësirën e luftës sime, nuk doja të flisja për të, por tani që drita është e ndezur, mund ta bëj. Për ta bërë historinë e gjatë të shkurtër: pa shfaqje, pa h... »

Plani i paqes

Plani i paqes

Keith Phillips

Paqja është një "fryt i Frymës", [[Shih Galatasve 5:22–23]] një nga bekimet e veçanta që Bibla u premton atyre që përpiqen të jetojnë afër Perëndisë. Fjala hebraike e për... »

Kur shirat janë freskuese

Kur shirat janë freskuese

Joyce Suttin

Pas shtatë vitesh thatësire në vendin ku jetoj, kaluam një pranverë me shumë shi. Kjo gjë më ka bërë të mendoj shumë për shiun. Gjatë viteve të fundit, kemi pasur mot shu... »

Pse nuk kam frikë nga e ardhmja?

Pse nuk kam frikë nga e ardhmja?

Tina Kapp

Kam folur me shumë njerëz që kanë frikë nga e ardhmja. Edhe pse Bibla na mëson nga fillimi deri në fund mbi fuqinë e Zotit dhe planin për të mbrojtur të Tijët pa marrë pa... »

Dete të trazuar

Dete të trazuar

Marie Alvero

Ka një paqe që kam arritur ta njoh Me gjithë mish dhe zemër Ka një spirancë për shpirtin tim Mund të them "Është mirë" I këndova këto fjalë vazhdimisht, duke shpresuar se... »

Të gjesh ritmin e vetes

Të gjesh ritmin e vetes

Mesazh nga Jezusi

Pelegrinazhi i jetës së krishterë është një ngjitje e vazhdueshme lart. Ka pllaka të vogla ku ju jeni në gjendje të ndaloni, të pushoni dhe të relaksoheni, dhe madje edhe... »

E stuhive dhe të shpresës

E stuhive dhe të shpresës

Ronan Keane

Ekziston një mendim i gabuar se Kepi i Shpresës së Mirë shtrihet në majën jugore të kontinentit afrikan. Në realitet, pika ku takohen Oqeani Atlantik dhe ai Indian është... »

Ringjallja e replikuar

Ringjallja e replikuar

Ruth Davidson

Natyra shpesh na flet për krijimin e Perëndisë në simbole alegorike, të tilla si ngjarja më e mrekullueshme në histori, ringjallja e Jezu Krishtit. Uzina e Ringjalljes, e... »

Si është Parajsa?

Si është Parajsa?

Maria Fontaine

A e keni pyetur ndonjëherë veten se çfarë ndodh me ju pasi të vdisni? Ç'rezervohet kur arrin në "anën tjetër"?- Nëse ka një anë tjetër. A ka parajsë? Nëse po, si është? A... »