E keqja më e vogël

E njoha 13 vjeçe shoqen time, Laura, kur e solli një fqinj në shtëpinë tonë. Këmbyem numrat e telefonit të shtëpisë dhe shumë shpejt u bëmë shoqe të ngushta. Të kisha një …  »

Shëndeti dhe fitnesi

Trupat tanë janë tempulli i Shpirtit të Shenjtë, [[Shih 1 Korintasve 3:16–17.]] dhe Zoti na ka porositur të kujdesemi mirë dhe me besnikëri për ta. Jezusi pagoi çmimin pë …  »

Të gjesh ekuilibrin

Në fillim të këtij viti, vendosa që do të jetoja më shëndetshëm. E keni parasysh, duke u ushtruar më shumë, duke ngrënë më shëndetshëm, dhe mbase duke humbur nja dy kilog …  »

Do të më gjeni duke vrapuar

Disa vjet më parë kuptova se isha seriozisht jashtë forme. Puna ime ishte bërë më sedentare dhe nuk e kisha kompensuar këtë. E shijoja ushtrimin, por më dukej se nuk gjej …  »

Kontrollo matësat e tu

E vrava fugonin tonë. Unë po vozisja në kulmin e verës dhe gjithashtu në kulmin e trafikut, komplet e humbur. Në mes të trafikut zvarritës, kondicioneri im pushoi së punu …  »

Një burim i pafundmë fuqie

Qyteti ynë në Afrikën e Jugut rregullisht përjeton çështje madhore të energjisë, me deri në pesë orë nga ato që ata e quajnë "reduktim ngarkese" çdo ditë. Për shkak të mb …  »

Litari i cirkut

A ndiheni ndonjëherë sikur jeni duke ngarë biçikletën me një rrotë mbi një litar, teksa po zhongloni pesë pishtarë flakërues dhe po ndiqeni nga një mjeshtër litari me një …  »

Cili është burimi yt?

Ke vendosur ndonjëherë një kërcell selino në ujë të ngjyrosur? Ajo çka ndodh është që selinoja fillon të ndryshojë ngjyrë si uji ku është futur, nëpërmjet rrënjës. Duhen …  »

Mendime mbi realitetet e jetës

Si besimtarë, ne mund të kemi ndonjëherë pritshmëri jo reale mbi jetët tona. Kur gjërat nuk shkojnë vaj, ne kemi tendencën të fajësojmë veten për këtë, ose të ndiejmë se …  »

Zemra e një heroi

Mbaj mend kur mësoja Hebrenjve 11 kur isha fëmijë, e cila shpjegonte me detaje disa mënyra të tmerrshme për të vdekur: “U vranë me gurë, me sharrë, u prenë, u vranë nga s …  »