Sekreti i Mjeshtrit

Këtë vit, kemi parë një numër të pashembullt jetësh të kthyera përmbys nga kriza shëndetësore COVID-19 dhe shumë e shumë të tjera që janë akoma nën nd …  »

Dashuria pushton gjithçka

Në Ungjillin e Gjonit 13:35, Jezusi tha, “Dashuria juaj për njëri-tjetrin do t'i tregojë botës se ju jeni dishepujt e mi.” Kjo nuk duket domosdoshmëri …  »

Ujdia

Vargjet e para në kapitullin e parë të librit të Isaisë janë të frikshme! Në to, Zoti përdor gjuhë t …  »

Një listë antike pyetje-përgjigjesh

Unë supozoj se profeti Habakuk i Testamentit të Vjetër nuk është shumë i njohur në ditët e sotme, po …  »

Erëzat e jetës

Me siguri e keni dëgjuar shumë herë thënien, “Nëse nuk të pëlqen moti në Whereverville (Kudokund), v …  »

Koha për Dashurinë

Një nga mrekullitë e Krishtlindjes është se edhe në shoqërinë moderne, ku ti shpesh e gjen veten në …  »

Të bashkosh formuesen e jetës

Me sa mbaje mend, nuk më kanë pëlqyer kurrë formueset. Të shoh mijëra pjesë të vogla, të kaltra dhe thuajse identike të përhapura ngado nëpër një tavo …  »

Të rritesh përmes dështimit

Ishte fundi i një tjetër dite të gjatë pune. Në semestrin tim të parë si mësuese e anglishtes si gjuhë të dytë (ESL), çdo ditë solli dhjetëra sfida të …  »

Kur je në fund të humnerës

Të nesërmen në mëngjes lexova një pjesë nga Veprat, ku Pali, në fjalimin e tij të lamtumirës në kish …  »

Rritja e penguar

Kur isha fëmijë, kam parë shumë peshq të kuq në shtëpitë e miqve të mi, dhe mbaj mend që vrisja mend …  »

Heqësit e stresit

Mijëra faqe janë shkruar në lidhje me temën e stresit, kështu që unë pyes veten nëse mund të them vë …  »

Plani i jetës dhe durimi

Në 2007-ën, Holanda hartoi një plan dyqind vjeçar për përshtatjen dhe përgatitjen për ndryshimet kli …  »

Pse është e rëndësishme të kalosh kohë vetëm me Zotin?

Të gjitha marrëdhëniet kanë nevojë për kohë. Një marrëdhënie me Zotin, goxha ndryshe nga marrëdhëniet e tjera në shumë mënyra, prapë ndjek rregullat e …  »

Krahët përreth meje

Lumturia përbëhet nga shumë gjëra: është buzëqeshja e një fëmije, rrezet e arta të një agimi, përqafimi i ngrohtë i një personi të dashur, shëndeti pa …  »

Keni nevojë për ndryshim?

Ka njerëz pafund, brenda dhe jashtë kontekstit të historisë së Biblës,  jeta e të cilëve ka ndryshua …  »

Një Mik përjetë

Kam një mik të mrekullueshëm, një mik që mund t’i besoj plotësisht. Ai më ka hapur zemrën e Tij dhe …  »

Lulet e parajsës

Nuk është çudi që Bibla ka frymëzuar shumë artistë; teksti i saj është plot me shëmbëlltyra shumëngj …  »

Misteri i pemës së fikut

Fiqtë janë fruta që përmenden në Bibël dhe ekzistojnë edhe sot qofshin të butë, të lëngshëm, të fres …  »

Përfitimet pozitive

Kur jeta të konsumon tepër, kur gjithçka rreth teje të duket sikur po rrënohet, kur ndihesh sikur asgjë që bën, s’të ndihmon, mendo për Mua. Mendo sa …  »

Më dërgoi im Atë

Siç Ati Im më dërgoi mua, unë të dërgoj ty. Të dërgoj jashtë në një botë plot lëndim dhe humbje, dhimbje dhe vuajtje, thyerje zemrash dhe vetmie, nevo …  »

Falja që të ndryshon jetën

Falja nuk është një emocion, është zgjedhje. Kur merr vendimin për të falur, nuk do të thotë që i gj …  »

Përmes stuhisë

Të kujtohet atëherë, kur qetësova detin? [[Shih Marku 4:37–41.]] Dishepujt e mi po i kapte paniku dh …  »

Kryevepër dashurie

A keni menduar ndonjëherë pse qielli është blu dhe pse kjo ngjyrë specifike ju jep një ndjenjë paqej …  »

Thelbi i Krishtlindjes

Thelbi i Krishtlindjes

Krishtlindja shijohet më së miri kur nuk përqendrohet në dekorime, dhurata apo festa, por në dhuratë …  »