Skip to content
Krahët përreth meje

Krahët përreth meje

Lumturia përbëhet nga shumë gjëra: është buzëqeshja e një fëmije, rrezet e arta të një agimi, përqafimi i ngrohtë i një personi të dashur, shëndeti pas sëmundjes. Por një... »

Në mbyllje të vitit

Në mbyllje të vitit

Abi May

Rruga e vitit të shkuar po mbaron. Mund të kthejmë kokën pas e të shohim çfarë ka kaluar e të rikujtojmë momentet e bukura, gëzimet surprizë, lajmet e mira që vinin si uj... »

Keni nevojë për ndryshim?

Keni nevojë për ndryshim?

Abi May

Ka njerëz pafund, brenda dhe jashtë kontekstit të historisë së Biblës,  jeta e të cilëve ka ndryshuar pasi kanë takuar Jezusin. Pali është shembulli perfekt që tregon fuq... »

Një Mik përjetë

Një Mik përjetë

Abi May

Kam një mik të mrekullueshëm, një mik që mund t’i besoj plotësisht. Ai më ka hapur zemrën e Tij dhe ndihem e sigurt kur bëj të njëjtën gjë. Ai e di se çfarë po ndodh në z... »

Lulet e parajsës

Lulet e parajsës

Abi May

Nuk është çudi që Bibla ka frymëzuar shumë artistë; teksti i saj është plot me shëmbëlltyra shumëngjyrëshe . Marrim këtë fragment për shembull: “Ke mbjellë shumë por ke k... »

Dhjetori: muaji i jashtëzakonshëm

Dhjetori: muaji i jashtëzakonshëm

Abi May

Dhjetori është muaji që çdo veprimtari e ka me shumicë. Shumë përgatitje në shtëpi, shumë vizitorë dhe shumë shpenzime. Shumica prej nesh marrin pushime nga puna ose shko... »

Misteri i pemës së fikut

Misteri i pemës së fikut

Abi May

Fiqtë janë fruta që përmenden në Bibël dhe ekzistojnë edhe sot qofshin të butë, të lëngshëm, të freskët apo edhe në formën e frutave të thata. Fiqtë janë një tablo e zako... »

Të jesh aty

Të jesh aty

Abi May

Ai na ngushëllon në të gjitha vështirësitë tona në mënyrë që edhe ne të mund të ngushëllojmë të tjerët. Kur ata ndodhen në vështirësi ne do t’i japim të njëjtin ngushëlli... »

Jeto momentin

Jeto momentin

Abi May

Pjetri ishtë i frikësuar. Bashkë me Jakobin dhe Gjonin, ai ngjiti malin duke ndjekur Jezusin, kur papritur “fytyra e Jezusit shkëlqeu si dielli dhe rrobat e Tij u bënë të... »

Ejani pranë Tij

Ejani pranë Tij

Abi May

“I shtrenjti im më foli dhe më tha: ‘Ngrihu e dashur, bukuroshja ime, eja me mua.’” —Kënga e Solomonit 2:10 Marta ishte dikush që mori një mësim nga i cili kuptoi se paqj... »

Takim i  shpejtë

Takim i shpejtë

Zoti nuk është komplet mister; Ai na ka treguar shumë për veten nëpërmjet Fjalës së Tij. Uluni dhe dëgjoni çfarë Ai ka për të thënë. Ne nuk do të zbulojmë gjithçka, [[Shi... »

Një jetë e denjë

Një jetë e denjë

Abi May

Ne nuk do të kemi thirrjen e Abrahamit për t’u bërë ati i kombeve. [[Shih Zanafilla 12.]] Nuk e kanë shumë prej nesh forcën e Samsonit për të sjellë keqbërësit para drejt... »