Skip to content
Jehona e Krishtlindjes

Jehona e Krishtlindjes

Peter Amsterdam

Për shumë prej nesh, një veçori e rëndësishme e Krishtlindjes është kujtimi i historisë së lindjes së Jezusit, qoftë përmes vënieve në skenë dhe shfaqjeve të Krishtlindje... »

Arsyeja për të festuar

Arsyeja për të festuar

Peter Amsterdam

Përgjatë gjithë historisë, njerëzit kanë shënuar përparime, fitore dhe raste të rëndësishme me festime, disa prej të cilave vazhdojnë deri më sot, të tilla si ditëlindjet... »

Kur bëhet e mërzitshme

Kur bëhet e mërzitshme

Peter Amsterdam

Jezusi tha: "Nëse do të qëndroni në fjalën time, jeni me të vërtetë dishepujt e mi. Do ta njihni të vërtetën dhe e vërteta do t'ju bëjë të lirë''.[[Gjoni 8:31–32]] Të gji... »

Mirësia dhe dashamirësia

Mirësia dhe dashamirësia

Peter Amsterdam

Kur apostull Pali po shkruante rreth të jetuarit një jetë të perëndishme, ai i renditi ato që i quante "veprat e mishit", të cilat përfshinin gjëra të tilla si armiqësi,... »

Ati dhe bijtë e humbur

Ati dhe bijtë e humbur

Peter Amsterdam

Në kapitullin 15 të Lukës, Jezusi tregoi historinë vijuese: Ishte një burrë që kishte dy djem. Dhe më i vogli prej tyre i tha babait të tij: "Atë, më jep pjesën e pasuris... »

Menaxhimi i kohës

Menaxhimi i kohës

Peter Amsterdam

Koha është ajo që s'e merr dot kurrë mbrapsht. Bibla flet për “shfrytëzimin e kohës” ose “shfrytëzimin sa më mirë të kohës.” [[Efesianëve 5:16 ESV]] Kjo kërkon disa angaz... »

Thirrja për të falur

Thirrja për të falur

Peter Amsterdam

Ungjijtë përshkruajnë Jezusin duke u rrahur, fshikulluar dhe pastaj gozhduar në një kryq. Ndërsa Ai ishte i varur aty, duke pritur të vdiste, disa nga fjalët e Tij të fun... »

Duke kërkuar frymëzim

Duke kërkuar frymëzim

Peter Amsterdam

Frymëzimi ju mbush me zell të përtërirë për jetën. Ai ju ndikon, lëviz, apo udhëzon në veprim. Por të gjithë kemi raste kur frymëzimi na braktis; raste kur nuk na mungon... »

Shëndeti dhe fitnesi

Shëndeti dhe fitnesi

Peter Amsterdam

Trupat tanë janë tempulli i Shpirtit të Shenjtë, [[Shih 1 Korintasve 3:16–17.]] dhe Zoti na ka porositur të kujdesemi mirë dhe me besnikëri për ta. Jezusi pagoi çmimin pë... »

Formula për rritje shpirtërore

Formula për rritje shpirtërore

Peter Amsterdam

 Ai kërkoi Perëndinë .... dhe përderisa kërkoi Zotin, Perëndia e begatoi. [[2 Kronikave 26:5]] Nëse doni të jeni në formë të mirë fizike duhet të ushqeheni siç duhet, të... »

Zoti bën diçka të re

Zoti bën diçka të re

Peter Amsterdam

Kur Jezusi u ngall prej të vdekurve, ringjallja e Tij ishte faza e parë e krijimit të ri të Zotit, një lloj ekzistence e re—një trup njerëzor u transformua nga fuqia e Zo... »

Çelësi i thjeshtësisë

Çelësi i thjeshtësisë

Peter Amsterdam

Thesaret tona të vërteta nuk janë paratë dhe pasuritë. Thesaret tona të vërteta janë mbretëria e Zotit, dashuria e Tij, marrëdhënia që kemi me Të, shpëtimi ynë, kujdesi d... »