Si djali i një avokati të suksesshëm korporate, rritja ishte e këndshme për mua. Në adoleshencën time të hershme prindërit më dërguan në një shkollë private elitare me konvikt. Për shkak të interesit tim të madh për artin, më dërguan pastaj në një shkollë të mesme të specializuar në art dhe studime akademike. Arritjet e mia artistike dhe akademike atje më fituan një bursë në Kolegjin e Artit në Ontario, kolegji më prestigjioz i artit në Kanada.

Kur hyra në kolegj, u vendosa në vitin e tretë të kursit katërvjeçar të artit, isha vetëm studenti i dytë në historinë e kolegjit që mori këtë vendosje. Në fund të vitit të katërt, m’u dha një bursë tjetër dhe një grant për të udhëtuar. Pasi u ktheva nga udhëtimet e gjata në Evropë, u punësova nga Korporata Kanadeze e Transmetimit, ku punova për katër vjet si dizajner grafik. Kam bërë gjithashtu ilustrime të pavarura për një agjenci të mirë në Nju Jork dhe për gazeta, revista, botues librash, TV dhe kompani animacioni.

Kisha ngjitur shkallët e suksesit në fushën time, por nuk ishte e mjaftueshme; zemra ime nuk ishte e kënaqur. Fillova të kuptoj se “jeta e njeriut nuk qëndron në mbushullinë e gjërave që zotëron” (Luka 12:15 NKJV). Fillova të shoh se gjërat që zotëroja, më zotëronin mua. Doja të gjeja kuptimin e vërtetë të jetës.

Pastaj një natë të ftohtë dimri në rrugët e qendrës së Torontos, Kanada, takova një të huaj që, në më pak se një orë, më shpjegoi pasazhe nga Bibla që më ndryshuan jetën në mënyrën më të thellë. Atë natë i kërkova Jezusit të vinte në zemrën time dhe gjeta më të madhen nga të gjitha pasuritë – Jezusin dhe Fjalën e Zotit. – Michael, nga Kanadaja