Akt ekuilibrues

E keni vënë re se është e rrallë të gjesh dikë që mendon se ruan një ekuilibër të mirë në jetën e tij: puna, familja, jeta shpirtërore, punët e përditshme dhe nevojat per …  »

E keqja më e vogël

E njoha 13 vjeçe shoqen time, Laura, kur e solli një fqinj në shtëpinë tonë. Këmbyem numrat e telefonit të shtëpisë dhe shumë shpejt u bëmë shoqe të ngushta. Të kisha një …  »

Shëndeti dhe fitnesi

Trupat tanë janë tempulli i Shpirtit të Shenjtë, [[Shih 1 Korintasve 3:16–17.]] dhe Zoti na ka porositur të kujdesemi mirë dhe me besnikëri për ta. Jezusi pagoi çmimin pë …  »

Të gjesh ekuilibrin

Në fillim të këtij viti, vendosa që do të jetoja më shëndetshëm. E keni parasysh, duke u ushtruar më shumë, duke ngrënë më shëndetshëm, dhe mbase duke humbur nja dy kilog …  »

Do të më gjeni duke vrapuar

Disa vjet më parë kuptova se isha seriozisht jashtë forme. Puna ime ishte bërë më sedentare dhe nuk e kisha kompensuar këtë. E shijoja ushtrimin, por më dukej se nuk gjej …  »

Kontrollo matësat e tu

E vrava fugonin tonë. Unë po vozisja në kulmin e verës dhe gjithashtu në kulmin e trafikut, komplet e humbur. Në mes të trafikut zvarritës, kondicioneri im pushoi së punu …  »

Një burim i pafundmë fuqie

Qyteti ynë në Afrikën e Jugut rregullisht përjeton çështje madhore të energjisë, me deri në pesë orë nga ato që ata e quajnë "reduktim ngarkese" çdo ditë. Për shkak të mb …  »

Litari i cirkut

A ndiheni ndonjëherë sikur jeni duke ngarë biçikletën me një rrotë mbi një litar, teksa po zhongloni pesë pishtarë flakërues dhe po ndiqeni nga një mjeshtër litari me një …  »