Skip to content
Pasqyra e Hobbit

Pasqyra e Hobbit

Joyce Suttin

Më në fund arrita të ndryshoja diçka që më kishte dekurajuar për vite. Kishim vendosur një pasqyrë të lirë, të gjatë në pjesën e prapme të derës së dhomës së gjumit disa... »

Pse foshnja?

Pse foshnja?

Joyce Suttin

Teksa po afrohet Krishtlindja përsëri këtë vit, fillova të pyes veten pse Zoti e dërgoi Jezusin në tokë si një foshnjë të vogël në Betlehem. Ne e kemi treguar dhe ritregu... »

Gjetja e fajit

Gjetja e fajit

Joyce Suttin

Kohët e fundit po rishikoja të kaluarën time, duke menduar për zgjedhjet që kam bërë dhe fillova të fajësoja të tjerët për mënyrën sesi kishin rrjedhur disa gjëra. Fajëso... »

Duke luajtur me ketchup-in

Duke luajtur me ketchup-in

Joyce Suttin

Kohët e fundit pashë një reklamë me ketchup për një markë të famshme që tregonte ketchup-in duke e derdhur shumë ngadalë nga një shishe, të shoqëruar nga kënga “At Last (... »

E keqja më e vogël

E keqja më e vogël

Joyce Suttin

E njoha 13 vjeçe shoqen time, Laura, kur e solli një fqinj në shtëpinë tonë. Këmbyem numrat e telefonit të shtëpisë dhe shumë shpejt u bëmë shoqe të ngushta. Të kisha një... »

Një ditë e përkryer

Një ditë e përkryer

Joyce Suttin

           Dita e sotme ishte e përkryer! Nuk ishte e përkryer sepse ishte pa impenjime apo e përkryer për shkak të arritjeve apo pa probleme. Ishte thjesht e përkyer nga... »

Gjetja e Stacionit të Jugut

Gjetja e Stacionit të Jugut

Joyce Suttin

Që në fëmijëri u rrita duke pasur besim. Nuk dyshova kurrë në ekzistencën e një Zoti të dashur që kujdesej për jetën time dhe që i përgjigjej lutjeve të mia e më ndihmont... »

Në minierën e kripës

Në minierën e kripës

Joyce Suttin

Ne zbritëm poshtë 378 shkallë spirale në Minierë e Kripës në Wieliczka, në Poloninë jugore duke pyetur veten se çfarë do të gjenim atje dhe duke menduar se sa e lehtë ish... »

Kujtime me Martën

Kujtime me Martën

Joyce Suttin

Fqinja ime Marta u nda nga jeta këtë javë pas një beteje të gjatë me sëmundjen e emfizemës. Do më mungojë. Kam menduar shumë për të këto ditë. Kur bashkëshorti im Dan dhe... »

Momenti im i lavdisë

Momenti im i lavdisë

Joyce Suttin

Gjatë pranverës së vitit të tretë të shkollës së mesme, disa vajza propozuan të bënim stërvitje për ndeshjen e basketbollit mes viteve të treta dhe të katërta, dhe mendov... »

Shkulja e puplave

Shkulja e puplave

Joyce Suttin

Kur isha femijë, në fermën në Pleasant Hill, në New York kishim gjithmonë një numër të madh pulash që endeshin vërdallë duke kërkuar krimba dhe insekte, duke gërrmuar tok... »