Skip to content
Shpresa e Krishtlindjes

Shpresa e Krishtlindjes

Ronan Keane

Teksa i thamë lamtumirë 2020-ës, shumica prej nesh po kalonin një sezon festash që ishte më i errët dhe më i vetmuar se zakonisht, pa shumë nga komoditetet dhe gëzimet që... »

Fituesit

Fituesit

Ronan Keane

Kur isha fëmijë, e urreja me shpirt të humbisja në çdo lloj loje. Nuk e kisha të lehtë ta pranoja që nuk mund ta hidhja zarin në mënyrë të përsosur, të bëja gjuajtjen e p... »

Kërkimi i së vërtetës

Kërkimi i së vërtetës

Ronan Keane

Ndërsa Jezusi udhëtoi nëpër Palestinë duke shpërndarë mesazhin e Tij për faljen dhe dashurinë e Zotit, "Ndiqmëni" ishte ftesa që Ai bënte shpesh. Për shembull, ky pasazh... »

Hap pas hapi

Hap pas hapi

Ronan Keane

Një histori e njohur tregon për një burrë që po ecte në breg të detit në perëndim të diellit dhe vuri re një djalë të ri në distancë që vazhdonte të përkulej, duke kapur... »

Një Histori Dashurie

Një Histori Dashurie

Ronan Keane

Në Bibël, Zoti shpesh përdor metafora ose fotografi me fjalë për të përshkruar marrëdhënien tonë me Të; për shembull, bariun dhe delet, babanë dhe fëmijën, hardhinë dhe d... »

Plani

Plani

Ronan Keane

Ndoshta e keni dëgjuar historinë e një të riu që bën një gabim miliona dollarësh në kompaninë e tij dhe është i mbingarkuar me strese dhe shqetësime. Kalojnë disa ditë dh... »

Heroinat e biblës

Heroinat e biblës

Ronan Keane

Në Izraelin e lashtë, rolet e burrave dhe grave ishin të përcaktuara qartë,  gratë tradicionalisht përfaqësonin shtëpinë dhe gjithçka që i përkiste asaj, përfshirë këtu k... »

Prania

Prania

Ronan Keane

Gjatë gjithë Dhiatës së Vjetër, mirësia dhe mëshira e Zotit rrjedhin përmes tekstit, si ky varg në Psalmet: "Zoti është i mëshirshëm dhe zemërbutë, i ngadalshëm në zemëri... »

Sekreti i Mjeshtrit

Sekreti i Mjeshtrit

Ronan Keane

Këtë vit, kemi parë një numër të pashembullt jetësh të kthyera përmbys nga kriza shëndetësore COVID-19 dhe shumë e shumë të tjera që janë akoma nën ndikim. Ata që ishin n... »

Dashuria pushton gjithçka

Dashuria pushton gjithçka

Ronan Keane

Në Ungjillin e Gjonit 13:35, Jezusi tha, “Dashuria juaj për njëri-tjetrin do t'i tregojë botës se ju jeni dishepujt e mi.” Kjo nuk duket domosdoshmërish shumë e vështirë,... »

Ujdia

Ujdia

Ronan Keane

Vargjet e para në kapitullin e parë të librit të Isaisë janë të frikshme! Në to, Zoti përdor gjuhë të fortë për të përshkruar shumë ofendime të kombit të Judës, përfshirë... »

Vendi sekret

Vendi sekret

Ronan Keane

Një meditim mbi Psalmin 91 Psalmi 91:1: Kush banon në strehën e Shumë të Lartit, pushon në hijen e të Plotfuqishmit. Ku është “vendi sekret i të Plotfuqishmit”? Gjendet n... »