Prania

Gjatë gjithë Dhiatës së Vjetër, mirësia dhe mëshira e Zotit rrjedhin përmes tekstit, si ky varg në Psalmet: "Zoti është i mëshirshëm dhe zemërbutë, i ngadalshëm në zemëri …  »

Le të shkëlqejë

Këtë sezon të Krishtlindjes bota dhemb dhe rënkon për shkak të humbjeve dhe tragjedive të vitit. Janë humbur shumë jetë dhe janë shkatërruar shumë ëndrra. Njerëzit në të …  »

Gëzim për botën

Krishtlindja është një periudhë gëzimi dhe festimesh. Shumë vende kanë zakone dhe tradita unike që ndihmojnë, për ta bërë këtë një sezon të lumtur. - Në Meksikë, duke fil …  »

Pse foshnja?

Teksa po afrohet Krishtlindja përsëri këtë vit, fillova të pyes veten pse Zoti e dërgoi Jezusin në tokë si një foshnjë të vogël në Betlehem. Ne e kemi treguar dhe ritregu …  »

Reflektimet e Krishtlindjes

Kohët e fundit pata pak kohë për t'u çlodhur e qetë në vetmi, dhe vendosa ta kaloja ulur përpara skenës sonë të vogël të grazhdit. Ndeza disa qirinj dhe një llambë të vog …  »

Reflektime mbi “dijetarët”

Një pjesë e historisë së Lindjes së Krishtit që më ka magjepsur është vizita e njerëzve të mençur, të njohur gjithashtu në bibel si “dijetarët”. Mateu është Ungjilli i ve …  »

Më në fund, të lirë

Një nga një të burgosurit u futën në sallën e vogël të mbledhjeve. Secili kishte veshur të njëjtën veshje gri dhe kishin të njëjtën prerje flokësh, të prera shkurt, por f …  »

Një Krishtlindje ndryshe

Për shumë miliona prej nesh, ky vit ka qenë ndryshe nga çdo vit që kemi pasur mundësinë ndonjëherë të jetojmë. Kaq shumë popullsi e botës nuk është prekur nga e njëjta kr …  »

Ide dhuratash për kohë të vështira

Si të jepni më shumë teksa shpenzoni më pak  Koha. Ju ndoshta do të habiteni se sa njerëz në listën tuaj të dhuratave do të gëzonin një mbrëmje shoqërie më shumë sesa një …  »

Paqja dhe dashamirësia

Natën e lindjes së Jezuit, barinjve iu shfaqën engjëjt, teksa ruanin kopetë e tyre. Ata thanë: "Lavdi Zotit në vendet shumë të larta, dhe paqja në tokë, dashamirësia mes …  »

Riorganizimi i Krishtlindjes

Krishtlindjen e kaluar kisha disa muaj që kisha filluar një punë të re. Zyra ime e re ishte një orë larg shtëpisë sime. Punoja nga ora 2:00 pasdite deri në 11:00 të darkë …  »