Skip to content
Dhurata më e mirë

Dhurata më e mirë

Keith Phillips

A mund ta imagjinoni të merrni një dhuratë për Krishtlindje dhe të mos e hapni atë për 20 vjet? Kjo është pikërisht ajo që kam bërë. Vit pas viti i shpaketova të gjitha d... »

Sekreti i mikut tim

Sekreti i mikut tim

Keith Phillips

Disa thonë se lumturia është si e bëjmë atë. Sa më shumë kohë që kaloj me një mik të caktuar, aq më shumë jam i bindur se kjo është e vërtetë. Disa vite më parë, ai ishte... »

Lidhjet që zotojnë

Lidhjet që zotojnë

Keith Phillips

Kur dy nga fëmijët e mi të rritur patën kohët e fundit foshnjat e tyre të parë, u konfirmua diçka që e dija prej vitesh: Të bëhesh prindër sjell më të mirën tek njeriu. P... »

Duke u rritur së bashku

Duke u rritur së bashku

Keith Phillips

Zbulimi më i madh që secili prej nesh mund të bëjë në jetë është të kemi një marrëdhënie të ngushtë personale me Atin tonë qiellor nëpërmjet Birit të Tij, Jezusit. Kjo ma... »

Bota jonë

Bota jonë

Keith Phillips

Bibla na tregon se kur Ai përfundoi krijimin e qiejve dhe të tokës, "Atëherë Perëndia shikoi të gjitha ato që kishte bërë, dhe ja, ishte shumë mirë."[[Zanafilla 1:31]] Pa... »

Nëntë mënyra për të ndryshuar

Nëntë mënyra për të ndryshuar

Keith Phillips

1  Siguro mbështetje dhe vendos qëllime.  Bëj një listë të fushave që dëshiron të ndryshosh dhe çfarë mund të bësh për t'i sjellë këto ndryshime. Hedhja e qëllimeve dhe p... »

Plani i paqes

Plani i paqes

Keith Phillips

Paqja është një "fryt i Frymës", [[Shih Galatasve 5:22–23]] një nga bekimet e veçanta që Bibla u premton atyre që përpiqen të jetojnë afër Perëndisë. Fjala hebraike e për... »

Takimi me Mikun tim më të mirë

Takimi me Mikun tim më të mirë

Keith Phillips

Isha 21 vjeç kur lexova Biblën për herë të parë. Dikush më kishte sugjeruar që së pari të lexoja Ungjillin e Gjonit, por unë dija aq pak për Biblën në atë kohë sa nuk kup... »

Vendbanimi juaj qiellor

Vendbanimi juaj qiellor

Keith Phillips

Nëse do t'ju thuhej se një shtëpi fringo e re dhe e shkëlqyer është e juaja, e blerë dhe e paguar, a do ta besonit? Po sikur të ishte e garantuar me shkrim? A nuk do ta b... »

Një Krishtlindje ndryshe

Një Krishtlindje ndryshe

Keith Phillips

Për shumë miliona prej nesh, ky vit ka qenë ndryshe nga çdo vit që kemi pasur mundësinë ndonjëherë të jetojmë. Kaq shumë popullsi e botës nuk është prekur nga e njëjta kr... »

Një fillimi i mbarë

Një fillimi i mbarë

Keith Phillips

Klark dhe Meri ishin të dashuruar me njëri-tjetrin. Klarku i propozoi për martesë dhe Meri pranoi. Por gjërat s'ishin kaq të thjeshta. Klarku e dinte që për të pasur një... »

Ta bësh ëndrrën realitet

Ta bësh ëndrrën realitet

Keith Phillips

Në një pikë a në një tjetër të gjithë ne jemi të pakënaqur me veten apo rrethanat tona—dhe kjo nuk është domosdoshmërisht një gjë negative. Një sasi e caktuar pakënaqësie... »

Dashuria nuk mund te blihet

Dashuria nuk mund te blihet

Keith Phillips

Në këngën e tyre të suksesshme “Can’t buy me love―Dashuria nuk mund të blihet,” grupi muzikor Beatles theksoi një të vërtetë të thjeshtë që i ka rezistuar kohës. Ata mund... »