Sekreti i Mjeshtrit

Këtë vit, kemi parë një numër të pashembullt jetësh të kthyera përmbys nga kriza shëndetësore COVID-19 dhe shumë e shumë të tjera që janë akoma nën ndikim. Ata që ishin n …  »

Menaxhimi i kohës

Koha është ajo që s'e merr dot kurrë mbrapsht. Bibla flet për “shfrytëzimin e kohës” ose “shfrytëzimin sa më mirë të kohës.” [[Efesianëve 5:16 ESV]] Kjo kërkon disa angaz …  »

Të rritesh përmes dështimit

Ishte fundi i një tjetër dite të gjatë pune. Në semestrin tim të parë si mësuese e anglishtes si gjuhë të dytë (ESL), çdo ditë solli dhjetëra sfida të reja, të cilën nuk …  »

Kur je në fund të humnerës

Të nesërmen në mëngjes lexova një pjesë nga Veprat, ku Pali, në fjalimin e tij të lamtumirës në kishën e Efesit, foli të jetojmë me bujari dhe të punojmë fort për t'u sig …  »

Rritja e penguar

Kur isha fëmijë, kam parë shumë peshq të kuq në shtëpitë e miqve të mi, dhe mbaj mend që vrisja mendjen pse kaq shumë njerëz dëshironin të mbanin krijesa kaq të vogla, as …  »

Heqësit e stresit

Mijëra faqe janë shkruar në lidhje me temën e stresit, kështu që unë pyes veten nëse mund të them vërtet diçka të re për të ndihmuar dikë që po e lufton atë. Me shumë gja …  »

Plani i jetës dhe durimi

Në 2007-ën, Holanda hartoi një plan dyqind vjeçar për përshtatjen dhe përgatitjen për ndryshimet klimatike. [[“Dutch to draft 200-year plan against warming (Holandezët ha …  »

Dola në pension?

“A mund t’i mësoni anglisht gruas time?” – dëgjova të thoshte një zë pas meje, ndërsa isha duke zgjedhur perime në tregun e hapur në lagjen tonë në Kili. U ktheva dhe pas …  »

Misteri i bërjes më pak

A ndjeni ndonjëherë që, në mënyrë që të përmbushni pritshmëritë tuaja dhe të të tjerëve, duhet të punoni pa pushim, të shtyni lodhjen, të injoroni stresin, dhe përsëri të …  »