Skip to content
Vullneti për të jetuar

Vullneti për të jetuar

Iris Richard

Vitin e kaluar, gjatë një prej projekteve tona vullnetare në një komunitet të varfër, ne takuam Benson, një gazetar të ri e të pavarur. Ai ofroi të bënte disa fotografi p... »

Rruga drejt besimit

Rruga drejt besimit

Iris Richard

Unë kam lindur në vitin 1955 në një familje punëtorësh të jakave blu. Në atë kohë, Gjermania ishte në modalitetin e rindërtimit pas shkatërrimit të Luftës së Dytë Botëror... »

Kur je në fund të humnerës

Kur je në fund të humnerës

Iris Richard

Të nesërmen në mëngjes lexova një pjesë nga Veprat, ku Pali, në fjalimin e tij të lamtumirës në kishën e Efesit, foli të jetojmë me bujari dhe të punojmë fort për t'u sig... »

Dalja nga monotonia

Dalja nga monotonia

Iris Richard

Kohët e fundit kisha një parandjenjë se kisha nevojë për ndryshim, por nuk mund ta kuptoja se çfarë konretisht. Kisha një ndjenjë që s’më ndahej, por nuk u përpoqa të bëj... »

E papritura

E papritura

Iris Richard

Xhipi ynë tronditej nëpër rrugicën e prishur që do të na nxirrte në rrugën kryesore dhe më pas në shtëpi në Naroibi, pas një projekti të suksesshëm me ndihma humanitare n... »

Kur askush nuk e vuri re

Kur askush nuk e vuri re

Iris Richard

Ishte një ditë e zymtë kur u ula në dritaren e një shtëpie më mur tulle në Leicester, Angli, duke parë shiun teksa krijonte rrëke të vogla mbi xhamin e dritares. Një shok... »

Kujtime Krishtlindjesh

Kujtime Krishtlindjesh

Iris Richard

Unë kam lindur në vitin 1955, vetëm dhjetë vjet pas Luftës së Dytë Botërore, kur vështirësitë e kohës së luftës ishin ende të freskëta në mendjet e njerëzve. Kur ishim fë... »

Mendimi pozitiv

Mendimi pozitiv

Iris Richard

Gjatë një kursi për këshillim që bëra së fundi, shokët e mi të klasës dhe une po studionim temën e mendimit negative. Shumë shpejt u vu re se ky ves i keq pengonte sukses... »

Krijimi i hapësirave

Krijimi i hapësirave

Iris Richard

Thashë “Më mirë vonë se kurrë” dhe morra përsipër diçka të re dhe të vonuar: në moshën pesëdhjetë e ca vjeçare u regjistrova për kurs në një autoshkollë vendase. E tmerrs... »

Të jetosh me humbjen

Të jetosh me humbjen

Iris Richard

Steve ishte një djalë i vogël dhe i hareshëm me sy kaf të mëdhenj, flokë bjond me kaçurrela dhe me një gropëz që i bëhej në faqen e djathtë sa herë që qeshte. Kishte sy ë... »