Erëzat e jetës

Me siguri e keni dëgjuar shumë herë thënien, “Nëse nuk të pëlqen moti në Whereverville (Kudokund), vetëm prit disa minuta dhe do të ndryshojë.” Pasi kam jetuar në disa ko …  »

Duke luajtur me ketchup-in

Kohët e fundit pashë një reklamë me ketchup për një markë të famshme që tregonte ketchup-in duke e derdhur shumë ngadalë nga një shishe, të shoqëruar nga kënga “At Last ( …  »

Duke kërkuar frymëzim

Frymëzimi ju mbush me zell të përtërirë për jetën. Ai ju ndikon, lëviz, apo udhëzon në veprim. Por të gjithë kemi raste kur frymëzimi na braktis; raste kur nuk na mungon …  »

Zoti nuk është një elefant

Unë jam një adhuruese e madhe e Majk Donehej, këngëtarit kryesor të Tenth Avenue North, dhe prezantues i videove të tyre në YouTube. Shpesh ndan se si merr frymëzim për k …  »

Eunuku Etiopas

—Një ritregim i Veprave 8:26–40 Nuk mund ta harroja kurrë ditën e operacionit, kur isha vetëm shtatë vjeç. Ndodhi kur u bëra një eunuk mbretëror, i destinuar të shërbeja …  »

Kur u shfaq Jezusi

Gjithmonë më mahnit sesi Jezusi shfaqet në vendet e errëta dhe të vështira të jetës sonë. Një shembull i tillë tregohet te Luka 8. Jezusi, i mbytur tashmë nga turma njerë …  »

Edhe shiu sjell bekime

Unë isha ulur në një karrocë në hollin e spitalit, duke pritur që të vinte taksia. Shpatulla ime ishte akoma e fryrë nga operacioni dhe i gjithë krahu im ishte mbushur me …  »

Loja e zemrave

Po sikur të luani një lojë ku ju konkurroni vetëm me veten tuaj dhe bëni disa të mira gjatë këtij procesi? Si thoni për “Lojën e Zemrave”? Vitin e kaluar, vajza ime zbulo …  »

Lojë e lirë qiellore

Jezusi ka një vend të veçantë në zemrën e Tij për fëmijët, dhe, si të krishterë, ne jemi thirrur të ndjekim hapat e Tij dhe të përpiqemi t'i rritim fëmijët tanë me njohur …  »

31 qindarka

Ua, qenkan shumë para, mendova. E po, nëse flasim relativisht. Unë eci nëpër lagjen time për të mbaruar ndonjë porosi apo për të bërë stërvitje, dhe shpesh do të shoh mon …  »

Xhiroja

Disa muaj më parë, në një të shtunë zagushi, familja jonë bëri udhëtimin e shumëpritur në një park të madh me tematikë. Adoleshentët tanë, pa u trembur nga dielli i nxeht …  »