Skip to content
Dy llojet e lumturisë

Dy llojet e lumturisë

Ronan Keane

A keni menduar ndonjëherë a dëshiron Zoti që të jeni të lumtur? Një koncept popullor që gjendet në shumë libra të krishterë thotë se "Zoti ka rezervuar gjëra të mira për... »

Ti je e bukur

Ti je e bukur

Amy Joy Mizrany

Diçka e çmuar ndodhi sot në shkollën e së dielës. Pasi i dhashë mësim klasës sime të fëmijëve më të vegjël, shkova të organizoja sesionin e pyetjeve dhe përgjigjeve me fë... »

Rizbulimi i haresë

Rizbulimi i haresë

Peter Amsterdam

Shumica prej nesh kanë përjetuar ndikimin kumulativ të pandemisë COVID në jetën tonë të përditshme gjatë viteve të fundit. Për disa prej nesh, kjo rezultoi në zvogëlimin... »

Sekreti i mikut tim

Sekreti i mikut tim

Keith Phillips

Disa thonë se lumturia është si e bëjmë atë. Sa më shumë kohë që kaloj me një mik të caktuar, aq më shumë jam i bindur se kjo është e vërtetë. Disa vite më parë, ai ishte... »

Gjetja e përsosmërisë

Gjetja e përsosmërisë

Joyce Suttin

Mbaj mend, si një vajzë shumë e vogël, duke parë përtej fushës prapa shtëpisë sonë në atë që dukej të ishte pema e përsosur. Unë mezi përmbaja emocionet teksa vrapoja për... »

Kënaqësia

Kënaqësia

Andrew Mateyak

"Kur kemi çfarë të hamë dhe të veshim, të jemi të kënaqur me kaq."[[1 Timoteut 6:8]] Këto fjalë më erdhën në mendje, ndërsa laja enët e mëngjesit. A ishte e mundur kjo? A... »

5 mënyra për t'u çlodhur

5 mënyra për t'u çlodhur

Iris Richard

Çdo mëngjes, zgjohem dhe hip në një tren ekspres që niset nga stacioni i hekurudhës së shpejtë. Ndërsa shpejtoj përgjatë binarëve të jetës, shikoj nga dritarja dhe mendoj... »

Gëzimi në këtë rrëmujë

Gëzimi në këtë rrëmujë

Marie Alvero

Dje i mblodha miqtë në tryezën time dhe shërbyem një darkë që burrit tim iu deshën orë të tëra për ta përgatitur. Ishte një mbrëmje e mrekullueshme. Po ashtu dje, në titu... »

Të jetosh në gëzimin tim

Të jetosh në gëzimin tim

Mesazh nga Jezusi

Është në natyrën e njeriut të barazojë lumturinë me ekzistencën pa probleme. Por nëse lejoni që rrethanat të diktojnë nivelin tuaj të lumturisë, do të përgatiteni vazhdim... »