Ujdia

Vargjet e para në kapitullin e parë të librit të Isaisë janë të frikshme! Në to, Zoti përdor gjuhë të fortë për të përshkruar shumë ofendime të kombit të Judës, përfshirë …  »

Një jetë me falje

Gjatë gjithë jetës sime, kam marrë pjesën time (të merituar) të pasojave për gabimet e mia. Por më shumë se një herë, nuk kam marrë ç’kam merituar. Përkundrazi, kam marrë …  »

Thirrja për të falur

Ungjijtë përshkruajnë Jezusin duke u rrahur, fshikulluar dhe pastaj gozhduar në një kryq. Ndërsa Ai ishte i varur aty, duke pritur të vdiste, disa nga fjalët e Tij të fun …  »

Të kërkosh falje

Vite më parë, u gjenda në një situatë pune të ndërlikuar dhe të pakëndshme me një nga bashkëpunëtorët e mi. Gjërat nuk u përmirësuan dhe unë u lehtësova kur u mënjanua. P …  »

I freskët apo turshi?

Shija ime e preferuar është e athta, karamelet e athta, turshitë, çdo gjë me limon, qershitë e athta, çfarëdo qoftë, e adhuroj! Disa njerëz mund të preferojnë pikanten os …  »

Gjetja e fajit

Kohët e fundit po rishikoja të kaluarën time, duke menduar për zgjedhjet që kam bërë dhe fillova të fajësoja të tjerët për mënyrën sesi kishin rrjedhur disa gjëra. Fajëso …  »

Proces në vazhdim

“Dhe na i fal fajet tona, ashtu siç ua falim ne fajtorëve tanë.” [[Mateu 6:12]] Herën e parë kur dëgjova atë varg biblik, më dhembi zemra dhe u ndjeva shumë e turpëruar. …  »

Zgjedhja

Ndoshta Pjetri mendoi se do ta fuste Jezusin në vështirësi kur e bëri pyetjen “Zot, sa herë ta fal vëllanë apo motrën time kur mëkaton kundër meje?” Ai donte një numër, n …  »

Zbulimi më i mirë

Gjithmonë më ka pëlqyer dishepulli Pjetër. Ai bëri shumë gabime, hapi gojën në kohën e gabuar, nuk donte ta falte vëllanë e tij dhe madje për t’i vënë kapakun muhabetit e …  »