Si t’u largohesh valëve

Një ditë të bukur, unë dhe gruaja ime nxorëm Kristenin, vajzën tonë 13 muajshe, në plazh. Ishte një mot i bukur, i përsosur. Teksa shëtisnim në rërë, duke mbajtur secili …  »

Violina dhe teli i këputur

Qarkullon një histori, versionet e të cilës mund të gjenden në disa faqe interneti, në lidhje me violinistin me famë botërore Itzhak Perlman. Ajo ilustron një parim të bu …  »

Masa e besimit

Një mik i imi e pyeti menaxherin e një supermarketi nëse kishte qëlluar të thyente ndonjë çek të parregullt për ndonjë të huaj. “Jo, s’më ka ndodhur kurrë,” tha ai, “seps …  »

Ruani Besimin

Pyetja: Familja ime dhe shumica e njerëzve që kaloj kohë çdo ditë nuk janë të interesuar për çështjet shpirtërore. Si mund ta “mbaj besimin” në atë që duket se është një …  »

Vendi sekret

Një meditim mbi Psalmin 91 Psalmi 91:1: Kush banon në strehën e Shumë të Lartit, pushon në hijen e të Plotfuqishmit. Ku është “vendi sekret i të Plotfuqishmit”? Gjendet n …  »

Jo vetëm!

Unë isha i lodhur dhe më kishte zënë gjumi, ndërsa isha në tramvaj. Kur arrita në stacionin tim, unë u zgjova nga tronditja dhe mezi arrita të zbrisja në kohë. Për fat të …  »

Prania

Sir Ernest Henry Shackleton (1874–1922) ishte një eksplorues irlandez i cili mbahet mend më së miri për ekspeditën e tij të Antarktikut të 1914-1915 në anijen Endurance, …  »

Fruta e ndaluar

Në autobiografinë e tij klasike Confessions (Rrëfime), Shën Agustini, një teolog i kishës së hershme, rrëfen një incident i cili ndodhi kur ishte i ri. Kishte një pemë da …  »

Rritja shpirtërore

A keni qenë ndonjëherë duke lexuar me kënaqësi një libër të këndshëm kur papritmas një fjali ju godet drejt e në mes syve? Në The Furious Longing of God (Dëshira e Furish …  »

Besimi i madh

Për shumicën e jetës sime, unë e kam përshkruar besimin tim si një lloj besimi "Jezusi-më do-këtë-unë-e-di". Jezusi tha që Ai më donte. Kështu më thotë Bibla. Unë nuk kam …  »