Skip to content
Në kërkim të Zotit

Në kërkim të Zotit

Ronan Keane

Gjatë gjithë kohërave, njerëzit janë ndeshur me pyetjen se si të pajtojnë ekzistencën e së keqes dhe vuajtjes në jetën tonë me një Zot të gjithëfuqishëm, të gjithëdijshëm... »

Cikli i limonadës

Cikli i limonadës

Steve Hearts

A jeni aktualisht duke u përballur me një provë, test ose vështirësi pas tjetrës? A po pyesni veten kur ose nëse gjërat do të fillojnë të përmirësohen ndonjëherë dhe të k... »

Kërkimi i kuptimit

Kërkimi i kuptimit

Activated Author

Një herë kur po flisja me një agjente udhëtimi, biseda jonë u zhvendos në tema shpirtërore dhe ekzistencën e Zotit. "Unë nuk besoj në Zot," tha ajo. "Nëse ka një Zot, pse... »

Pse kaq vuajtje?

Pse kaq vuajtje?

Activated Author

Pyetja: Pse e lejon Zoti vuajtjen? A nuk interesohet Ai për ne? Përgjigje: Zoti kujdeset me patjetër! E pikëllon Atë kur na sheh të vuajmë. Bibla na thotë: "Ashtu si një... »

Këpucë të ndryshme

Këpucë të ndryshme

Caryn Phillips

Shpesh kuptimi ynë për botën është i kufizuar në atë që dimë dhe botëkuptimi ynë është formuar nga përvoja jonë, kultura jonë, edukimi ynë, rritja jonë, statusi ynë socio... »

Fatkeqësi = mundësi

Fatkeqësi = mundësi

Iris Richard

Çfarë mund të bësh kur stuhitë e jetës janë më të mëdha se ti, kur erërat dhe valët përplasen në shpresat dhe ëndrrat e tua dhe të lënë të copëtuar, deri në pikën ku ndih... »

Frutat e vuajtjes

Frutat e vuajtjes

Dina Ellens

Të gjithë mund të pajtohemi se nuk ka vend në këtë botë pa u prekur nga vështirësitë dhe vuajtjet. Ne duam të besojmë se Zoti është i mirë dhe i dashur, se Ai sheh gjithç... »

Fluturime të humbura

Fluturime të humbura

Vitin e fundit, unë dhe bashkëshortja ime kemi humbur tre fluturime. Në vitet tona të shumta të udhëtimit, kjo nuk kishte ndodhur kurrë më parë. Ishte diçka ndryshe çdo h... »

Momenti më i madh

Momenti më i madh

Amy Joy Mizrany

Gjithmonë kam menduar se ishte e përshtatshme që kryqëzimi i Jezusit të ndodhte në një kodër. Kryqi i tij u ngrit mbi shtigjet dhe zhurmën. Duhej të udhëtoje drejt saj, d... »

Tre vëllezërit e motrat

Tre vëllezërit e motrat

Marie Alvero

Ka shumë dhimbje në këtë botë. Tema e vuajtjes njerëzore kalon nëpër çdo periudhë të historisë, ndërsa ne të gjithë përpiqemi të kuptojmë shkaqet e saj. Konkretisht, si m... »

Beso

Beso

Mesazh nga Jezusi

E njoh zemrën tënde dhe kuptoj gjithçka që kalon. E di që është e vështirë kur ndihesh sikur je në fund të litarit. Ndihesh sikur nuk ke forcë për t'u përballur me atë që... »