Skip to content
E stuhive dhe të shpresës

E stuhive dhe të shpresës

Ronan Keane

Ekziston një mendim i gabuar se Kepi i Shpresës së Mirë shtrihet në majën jugore të kontinentit afrikan. Në realitet, pika ku takohen Oqeani Atlantik dhe ai Indian është... »

Ringjallja e replikuar

Ringjallja e replikuar

Ruth Davidson

Natyra shpesh na flet për krijimin e Perëndisë në simbole alegorike, të tilla si ngjarja më e mrekullueshme në histori, ringjallja e Jezu Krishtit. Uzina e Ringjalljes, e... »

Si është Parajsa?

Si është Parajsa?

Maria Fontaine

A e keni pyetur ndonjëherë veten se çfarë ndodh me ju pasi të vdisni? Ç'rezervohet kur arrin në "anën tjetër"?- Nëse ka një anë tjetër. A ka parajsë? Nëse po, si është? A... »

Kryqi

Kryqi

Sally García

Rreth Krishtlindjes vitin e kaluar, një mikesha ime hebre shpërndau një fotografi nga Izraeli, ku tre simbole u ngritën në një ekspozitë të jashtme, që supozohet se përfa... »

Përvoja ime pranë vdekjes

Përvoja ime pranë vdekjes

Ruth Davidson

Për shumë prej nesh, vdekja është një temë për të cilën as që duam të mendojmë, e aq më pak të flasim. Megjithatë, ne të gjithë duhet të kalojmë nëpër portën e saj herët... »

Momente të përjetshme

Momente të përjetshme

Rosane Pereira

Po udhëtoja me një fugon plot me njerëz, duke përfshirë vajzën time të madhe, burrin e saj, dhe mbesën time dy vjeçare, Sharon. Kur Sharon bëri bujë, u zhvendosa për t'u... »

Shkolla e së dielës e Natalisë

Shkolla e së dielës e Natalisë

Li Lian

Për herë të parë e takova Natalinë vite më parë në një kompani të madhe ndërtimi ku ajo punonte si llogaritare. Një kolege e saj i kishte treguar revistën Activated, dhe... »

Nata që ai qeshi

Nata që ai qeshi

Koos Stenger

U zgjova në mes të natës nga një tingull i panjohur. Pashë përreth dhomës. Gruaja ime ishte ende në gjumë, frymëmarrja e saj e qëndrueshme më siguronte se çdo gjë ishte n... »

Së pari, falje

Së pari, falje

Marie Alvero

Ungjilli i Markut na tregon për një njeri të paralizuar, të cilin e shëroi Jezusi. Jezusi po jepte mësim në një dhomë aq të mbushur me njerëz saqë miqtë e personit duhej... »