Skip to content
Viti më i bukur

Viti më i bukur

Rosane Pereira

Vitin e kaluar, u mundova me vendimin nëse do ta kaloja natën e Vitit të Ri me familjen time në Niteroi, Brazil. Nuk më kujtohej hera e fundit që kisha kaluar një natë la... »

Momente të përjetshme

Momente të përjetshme

Rosane Pereira

Po udhëtoja me një fugon plot me njerëz, duke përfshirë vajzën time të madhe, burrin e saj, dhe mbesën time dy vjeçare, Sharon. Kur Sharon bëri bujë, u zhvendosa për t'u... »

Të falësh dhe të harrosh

Të falësh dhe të harrosh

Rosane Pereira

Motra ime më e madhe Sheila kishte një ndikim të madh në jetën time kur isha e vogël. Ajo më mësoi të luaja në kitarë dhe shkruante melodi të ëmbla dashurie dhe shprese.... »

Krishtlindja në rrugë

Krishtlindja në rrugë

Rosane Pereira

Disa vite më parë, unë dhe bashkëshorti im po shërbenim si misionarë në Brazilin verior, kur u hap një vend për të marrë pjesë në një sipërmarrje të re për të ndihmuar të... »

Bërë e tërë!

Bërë e tërë!

Rosane Pereira

Kur isha shumë e ri në jetën e besimit, kalova ca kohë në Nova Friburgo, në malet e Rio de Janeiro, së bashku me dy misionarë të tjerë. Është një qytet i bukur me arkitek... »

Burimi i forcës

Burimi i forcës

Rosane Pereira

Libri i Habakukut është një nga librat më të shkurtër në Bibël. Fillon me ankesat e shkrimtarit për problemet e Izraelit, por përfundon me një pohim të bukur të besimit:... »

Të grisura dhe të riparuara

Të grisura dhe të riparuara

Rosane Pereira

Kur isha fëmijë, ime më mbante një pjesë të rrobave që kishin nevojë për t’u riparuar pranë makinës qepëse, kryesisht rrobat tona të fëmijëve dhe i qepte çdo të shtunë pa... »

Këshilla për të shmangur stresin

Këshilla për të shmangur stresin

Rosane Pereira

Kam qenë gjithmonë një njeri shumë aktiv. Që kur kam qenë adoleshente, njerëzit thonin që “E zënë” është emri im i dytë. Pas vdekjes së bashkëshortit tim, fillova të përj... »