Dashuria pushton gjithçka

Në Ungjillin e Gjonit 13:35, Jezusi tha, “Dashuria juaj për njëri-tjetrin do t'i tregojë botës se ju jeni dishepujt e mi.” Kjo nuk duket domosdoshmërish shumë e vështirë, …  »

Dy hapat e dashurisë

Një ditë lexova një artikull shumë interesant për teknikën Fejnman, i cili premton t'ju ndihmojë të mësoni çdo gjë në katër hapa. Më intrigoi, pasi e shijoj procesin e ma …  »

S’ka të preferuar

Nëse do t'ju kërkoja t'ju përshkruani njerëzve shërbimin e Jezusit, çfarë do të thoshit? Është një pyetje e rëndësishme, sepse Ai na ka thirrur të jemi përfaqësuesit e Ti …  »

Mikpritja e Nildës

Rreth gjashtë vite më parë u transferuam në një lagje të re. Qëkur mbërritëm, jemi munduar të jemi miqësorë me fqinjët tanë dhe t'u tregojmë dashamirësi. I përshëndesim a …  »

Zoti në lëkurë

Lexova dikur që një baba i mirë na përgatit për marrëdhënien tonë me Atin qiellor, Zotin. Im atë mund të mos e dijë, por një nga gjërat që i dha formë jetës sime ishte nj …  »

Një takim për darkë

Pas 21 vite martesë, zbulova një mënyrë të re për të mbajtur gjallë shkëndijat e dashurisë. Pak kohë më parë dola me një grua tjetër. Në fakt, ishte ideja e gruas sime. “ …  »

Një fillimi i mbarë

Klark dhe Meri ishin të dashuruar me njëri-tjetrin. Klarku i propozoi për martesë dhe Meri pranoi. Por gjërat s'ishin kaq të thjeshta. Klarku e dinte që për të pasur një …  »

Të rindezësh magjinë

Pyetje: Unë dhe gruaja ime kemi 11 vite të martuar dhe megjithëse ende e duam njeri-tjetrin, marrëdhënia jonë është zbehur. Çfarë mund të bëjmë për të rikthyer magjinë në …  »

“Ai e priste nga unë”

Tregohet një histori për dy vëllezër që u regjistruan në ushtri gjatë Luftës së Parë Botërore dhe u caktuan në të njëjtën njësi. Ata shpejt u dërguan në frontin e parë. N …  »

Shijet e dashurisë

Rruga e dashurisë së vërtetë s'ka qenë kurrë e thjeshtë. — Uilliam Shekspir (1564–1616) Dashuria është ashtu siç pritet. Ia vlen të luftosh për të, të tregosh trim dhe të …  »

Në fakt, dashuri

Çdo vit, në kohë Krishtlindjeje, bashkëshortit tim i duhet të durojë traditën time personale të të parit filmin Love, Actually (Në fakt, dashuri). [[Richard Curtis. Unive …  »