Artikujt

 • Informacioni në hyrje → Informacioni në dalje

  Në shkenca kompjuterike dhe matematikë, Garbage In, Garbage Out (Mbeturina në hyrje, mbeturina në dalje) përshkruan konceptin se të dhënat e cunguara ose të pakuptimta fabrikojnë prodhime të pakuptimta ose “mbeturina”. Me fjalë të tjera, informacionet që janë të pasakta ose të gabuara që në fillim, në mënyrë të pashmangshme do të çojnë në rezultate […]

 • Cili është burimi yt?

  Ke vendosur ndonjëherë një kërcell selino në ujë të ngjyrosur? Ajo çka ndodh është që selinoja fillon të ndryshojë ngjyrë si uji ku është futur, nëpërmjet rrënjës. Duhen nja dy ditë për ta parë ndryshimin, por së shpejti, kërcelli i selinos do të marrë ngjyrën e ujit në të cilin ndodhet. Selinoja përthith shumë shpejt […]

 • Mendime mbi realitetet e jetës

  Si besimtarë, ne mund të kemi ndonjëherë pritshmëri jo reale mbi jetët tona. Kur gjërat nuk shkojnë vaj, ne kemi tendencën të fajësojmë veten për këtë, ose të ndiejmë se Zoti nuk po u përgjigjet lutjeve tona, ngaqë Atij nuk i interesojmë mjaftueshëm apo ngaqë kemi bërë diçka gabim. Por ne mund të ndërmarrim një […]

 • Zemra e një heroi

  Mbaj mend kur mësoja Hebrenjve 11 kur isha fëmijë, e cila shpjegonte me detaje disa mënyra të tmerrshme për të vdekur: “U vranë me gurë, me sharrë, u prenë, u vranë nga shpata, u endën të mbuluar me lëkurë dhensh e dhish, nevojtarë, të pikëlluar, të keqtrajtuar (bota nuk ishte e denjë për ta), u […]

 • Kalorësit dhe pasqyrat

  Një nga filmat që kam parë më shpesh teksa rritesha ishte Don Kishoti i Mançës. Dukej sikur çdo dy muaj, ndonjë prind, udhëheqës grupi rinor ose mësues vendoste se ka ardhur koha për ta rivënë në skenë. Unë nuk jam adhurues i shfaqjeve muzikore, por kam një dobësi për këtë film. Është historia e Alonso Quixano, një […]

 • Të marrësh përgjigje nga Zoti

  A është vetë Zoti i shqetësuar për ty? A do Ai të japë zgjidhje për problemet e tua, të bekojë përpjekjet e tua, të të ndihmojë të marrësh maksimumin nga jeta, dhe të të bëjë personin më të mirë që mund të jesh? Nëse po, a mund të ta thotë ai se si? Po, po […]