Sezoni Magjik

Para disa vitesh, një shoku im shumë i talentuar kaloi orë të panumërta duke ndërtuar në detaje skenën e mrekullueshme të Krishtlindjeve me brumë shumë të kripur. Qendra …  »

Mollët e kuqe flakë

Krishtlindjet e vitit 1984 ishin Krishtlindjet e treta për familjen tonë, që i festonim larg Europës. Fshati i largët në Indinë lindore, ku ishim transferuar për të ofrua …  »

Këngët e Krishtlindjeve

Diçka që më ka pëlqyer gjithmonë për Krishtlindje është të dëgjoj dhe këndoj këngët e Krishtlindjeve që janë shkruar ndër shekuj. Më pëlqejnë aq shumë saqë i dëgjoj gjatë …  »

Ai erdhi pranë nesh

Kohët e fundit, po lexoja historikun e Krishtlindjeve dhe se nga burojnë traditat tona të ndryshme të Krishtlindjeve, duke përfshirë edhe ato që i kanë fillesat tek ritua …  »

Të ringjyrosësh engjëllin

Statuja e vogël e një engjëlli që kishte kapur për dore një djalë të vogël, ishte vendosur në një vend jo të dukshëm në raftin e një dyqani antik. Ishte mbuluar me pluhur …  »

Këpucët e Krishtlindjeve

Sezoni i Krishtlindjeve—pa dyshim periudha ime e preferuar e vitit—është e mbushur me shumë kujtime të paharrueshme. Ishte dhjetor dhe binte borë; unë isha gjashtë vjeç d …  »

Barinjtë e palarë

“Kishte barinj aty pranë, që rrinin jashtë nëpër fusha duke ruajtur kopetë e tyre gjatë natës.”—Luka 2:8 Kur isha fëmijë, një nga fotot e mia të preferuara ishte ajo e Je …  »

Balet në qiell

Ishte mëngjesi i Krishtlindjeve dhe unë më bashkëshorten time po pushonim pas një Dhjetori të vrullshëm. Pamja nga veranda e hotelit tonë—një liqen i bukur i rrethuar nga …  »

1001 dhurata për Jezusin

             Krishtlindjet e kaluara nuk e sollën ndriçimin magjik që prisja. Isha mërzitur nga komercializmi që përfshin qytetin në muajt që paraprijnë Krishtlindjet. Du …  »

Foshnja që ndryshoi botën

           Zoti aq shumë e deshi botën, saqë dha Birin e Tij të vetëmlindurin, që kushdo që beson në të, të mos humbasë, por të ketë jetën e përjetshme.—Gjoni 3:16       …  »