Skip to content
Një busull për udhëtimin e jetës

Një busull për udhëtimin e jetës

Bibla paraqet zbulesën e Zotit për Veten e Tij, dashurinë e Tij për njerëzimin, mjetet e shpëtimit dhe marrëdhënien që Ai dëshiron të ketë me njerëzimin. Ajo gjithashtu p... »

Navigimi i jetës

Navigimi i jetës

Bibla është libri më i mrekullueshëm në botë. Jo vetëm që na tregon se ku po shkojmë, por edhe se si arritëm këtu, pse jemi këtu, si të mbijetojmë dhe të jemi të lumtur,... »

Doza e Biblës

Doza e Biblës

Peter Amsterdam

Të krishterët që dëshirojnë një marrëdhënie të lulëzuar me Zotin dhe janë të interesuar për rritjen shpirtërore, pranojnë se kalimi i kohës duke marrë dhe përthithur Fjal... »

Takimi me Mikun tim më të mirë

Takimi me Mikun tim më të mirë

Keith Phillips

Isha 21 vjeç, kur lexova Biblën për herë të parë. Dikush më kishte sugjeruar që së pari të lexoja Ungjillin e Gjonit, por unë dija aq pak për Biblën në atë kohë sa nuk ku... »

Çfarë është Bibla?

Çfarë është Bibla?

Fjala Bibël rrjedh nga fjala greke biblion, që do të thotë "libër", por është shumë më tepër se një libër i thjeshtë. Është "Fjala e Zotit" dhe themeli i besimit dhe jete... »

Katër Ungjijtë

Katër Ungjijtë

Peter Amsterdam

Ungjijtë u shkruan disa dekada pas vdekjes dhe ringjalljes së Jezu Krishtit nga besimtarët e asaj dite. Falë rrëfimeve të tyre për historinë e Jezusit, jetën e Tij, fjalë... »

Ruajtja e të resë dhe së vjetrës

Ruajtja e të resë dhe së vjetrës

Shumë libra në bibliotekën time tani janë mbuluar e fshehur. Ata ishin të mirë në mënyrën e tyre një herë, dhe kështu ishin rrobat që kisha veshur kur isha dhjetë vjeç, p... »

Një jetë më e mirë

Një jetë më e mirë

Shannon Shayler

Si e bën jetën tuaj më të mirë leximi i Fjalës së Zotit? E vërteta dhe liria. Duket se kudo që i hidhni sytë sot, dikush është duke bërë marketing me "të vërtetën" në for... »

Premtimet e Zotit

Premtimet e Zotit

Virginia Brandt Berg

Nuk mund ta harroj kurrë ditën kur më lindi vetëdija si realitet, fakt se premtimet e Biblës janë praktike, se ato mund të zbatohen për nevojat e mia të përditshme. Ishte... »

Besimi i madh i një ushtari

Besimi i madh i një ushtari

Në qytetin e Kapernaumit në Izrael, jetonte një oficer i shquar i ushtrisë romake, një centurion përgjegjës për një garnizon prej njëqind ushtarësh. Ai dhe njerëzit e tij... »

E re çdo mëngjes

E re çdo mëngjes

Faleminderit që na dhurove këtë ditë të bukur dhe që na dhurove mëshirat e Tua, të cilat janë të reja çdo mëngjes [[Vajtimet 3:22–23]]. Zot, unë lutem që Ti të më tregosh... »

Ti dhe Bibla

Ti dhe Bibla

Marie Alvero

Disa vjet më parë, vendosa të lexoja të gjithë Biblën, nga fillimi në fund. Më pëlqente të zbuloja simetrinë midis Dhiatës së Vjetër dhe Dhiatës së Re. Shumë prej prediki... »

E ardhmja e parathënë në bibël

E ardhmja e parathënë në bibël

Bibla është plot me shumë profeci dhe parashikime për të ardhmen që u shkruan nga profetët e Zotit mijëra vjet më parë. Profeci që përshkruajnë me saktësi kushtet dhe ngj... »