Vitin e kaluar, u mundova me vendimin nëse do ta kaloja natën e Vitit të Ri me familjen time në Niteroi, Brazil. Nuk më kujtohej hera e fundit që kisha kaluar një natë larg shtëpisë dhe qenve të mi, por në fund, vendosa të shkoja. Dhe jam shumë i gëzuar që e bëra.

Dy djemtë e mi, mbesa dhe unë kaluam shumë mirë. Ndamë shumë të qeshura, bënim foto të mrekullueshme familjare dhe kërcenim me muzikë live. Në mesnatë, shijuam fishekzjarrët në plazhin Copacabana. Ishte një mbrëmje perfekte.

Të nesërmen, që ishte edhe ditëlindja ime, dëgjova zërin e Zotit që më fliste: “Dhurata ime e ditëlindjes për ty është dhurata e shijimit të jetës dhe e bërjes së gjërave për t’u kujdesur për veten, të cilat ti shpesh i shtyn në zellin tënd për t’u kujdesur për të tjerët. Ti gjithashtu duhet të kujdesesh për veten, kështu që do të kesh energjinë dhe frymëzimin për të vazhduar t’i jepesh të tjerëve.”

Disa javë më vonë, një fqinj ra dakord të më lyente muret për një çmim të drejtë. Ndërsa mobiliet ishin jashtë shtëpisë, vendosa të lyej me llak sendet që kishin nevojë dhe të qep mbulesa të reja për divanin. Pastaj riorganizova mobiliet dhe bëra përmirësime të tjera në të cilat do të doja të përqendrohesha për shumë kohë. Nuk kisha bërë kurrë aq shumë punë fizike sa në ato tre javë, por më bënë të ndihesha e rinuar dhe plot me energji.

Disa muaj më vonë, kisha ime po kërkonte vullnetarë për të marrë pjesë në një program të ri të mësimdhënies së anglishtes, dhe ndjeva atë shtysën e njohur për të ndihmuar. Si rezultat, tani i jap mësim një klase prej 30 adoleshentësh dhe të rriturish. Lutemi së bashku, dëgjojmë muzikë të krishterë, shohim filma të krishterë, dhe bisedojmë, qeshim dhe shoqërohemi.

Gjëja më e mirë që fitova përmes këtyre përvojave është mendësia (e re për mua) se jeta duhet të shijohet në çdo hap, duhet të ndihet shpresa përballë çdo sfide, dhe entuziazmi dhe guximi janë ato që na mbajnë të ecim përpara.

Zgjidhja ime për ditët që do të vijnë është t’i besoj Zotit për shpresën e përjetshme që kemi tek Ai. Fjala e tij thotë, në Jeremia 29:11: “Sepse unë i njoh mendimet që kam për ju, mendime paqeje dhe jo të së keqes, për t’ju dhënë një të ardhme dhe një shpresë.” Pra, kam një ndjesi se me ndihmën e Tij, çdo gjë do të funksionojë në fund!