Për mua, një nga pjesët më interesante të Krishtlindjes është dhuratat. E di, Krishtlindja përfshin shumë më tepër gjëra sesa dhuratat, megjithatë akti i thjeshtë për të hapur dhuratat e mia dhe për të zbuluar se çfarë ka në to gjithmonë më sjell shumë emocion. Më bie në sy një dhuratë, e mbështjellë bukur, me emrin tim mbi të, dhe kjo më emocionon! Edhe pse e kam një ide se çfarë mund të jetë, është shumë kënaqësi të hapësh paketimin dhe të shohësh dhuratën për herë të parë!

Kur Jezusi erdhi në Krishtlindjen e parë, të gjithë po prisnin. Izraelitët e kohës së tij kishin parashikuar një Mesia, dikë që do t’i çlironte ata nga shtypja që po vuanin. Jezusi mbërriti, i paketuar në formën e një foshnje të vogël dhe në fund i tregoi vetes që në çdo mënyrë Ai ishte dhurata më e madhe.

Sidoqoftë, jo të gjithë ishin të përgatitur të kuptonin se kush ishte ai ose të shihnin vlerën e Tij. Disa u tallën me vendin e Tij të lindjes; të tjerët, me profesionin e babait të tij tokësor; dhe të tjerë akoma, me prindërit e Tij. Për disa, Ai nuk ishte lloji i Mesisë që ata prisnin dhe ata uruan që të mund ta kthenin dhe ta këmbenin Atë.

Sidoqoftë, ata që e pranuan Jezusin me krahë të hapur e kuptuan se sa më e mrekullueshme do të ishte jeta e tyre tani që ata kishin dhuratën e shpëtimit të përjetshëm dhe dashurinë e pakushtëzuar të Zotit. Ata nga ana e tyre e ndanin Krishtin me të tjerët, të cilët vazhduan të shpërndajnë lajmin e mirë, dhe këtu jemi sot.

Në një botë të rrethuar nga një personazhe të rreme, mendimi materialist dhe reklamim mashtrues, dhurata e Tij e dashurisë është më e vërtetë dhe më e nevojshme se kurrë. Le ta sjellim Atë në jetën e të tjerëve, si në Krishtlindje dhe gjithmonë.

Nëse dëshironi të merrni dhuratën e Jezusit për dashuri dhe jetë të përhershme, gjithçka që duhet të bëni është të kërkoni. “Ja!” thotë Ai. “Unë qëndroj te dera dhe trokas; nëse dikush dëgjon zërin tim dhe hap derën, unë do të hyj tek ai.” 1

I dashur Jezus, Të falënderoj që erdhe në tokë për të më shpëtuar. E pranoj këtë dhuratë të mrekullueshme dhe Të ftoj në zemrën dhe jetën time. Të lutem, më ndihmo të mësoj të të dua Ty dhe të tjerët. Amen. 

  1. Zbulesa 3:20