Pelegrinazhi i jetës së krishterë është një ngjitje e vazhdueshme lart. Ka pllaka të vogla ku ju jeni në gjendje të ndaloni, të pushoni dhe të relaksoheni, dhe madje edhe vende me afat të zgjatur ku mund të rifitoni fuqinë tuaj para se të shkoni përpara. Megjithëse ngjitja në mal mund të jetë e mundimshme dhe e lodhshme, unë siguroj pika ndalese që mund t’i shijoni dhe kohë relaksi kur mund të rikuperoni forcën tuaj. Është e rëndësishme të ndaloni dhe të pushoni në këto kohë.

Këto pika vrojtimi janë vende të bukura ndalese ku mund të hedhësh sytë mbi luginë dhe të shijosh pamjen e mrekullueshme, peizazhin mahnitës dhe madhështor të vargut malor, qiellin, pyjet dhe të gjitha krijimet. Do t’ju frymëzojë dhe inkurajojë dhe do t’ju japë kohë të reflektoni mbi qëllimin dhe synimet tuaja.

Por ndonjëherë në nxitimin e jetës së përditshme, është e lehtë të ndiheni sikur nuk mund të ndaloni për të përfituar nga pllakat e vogla dhe pikat e vrojtimit për të pushuar dhe për t’u mbushur me energji. Është e rëndësishme të mbani mend se keni nevojë për kohë për t’u çlodhur dhe jo vetëm të shijoni ngjitjen dhe pamjen, por gjithashtu të mblidhni forcat dhe të pushoni para se të vazhdoni në udhëtim.

Kohërat ndryshojnë, rrethanat ndryshojnë, moti ndryshon, madje edhe kushtet malore ndryshojnë ndërsa vazhdon të ngjitesh. Referojuni Manualit të Alpinistit dhe më kërkoni Mua t’ju udhëzoj në ndryshimin e kushteve me të cilat përballeni.