A e keni pyetur ndonjëherë veten se çfarë ndodh me ju pasi të vdisni? Ç’rezervohet kur arrin në “anën tjetër”?- Nëse ka një anë tjetër. A ka parajsë? Nëse po, si është? A do të jesh i lumtur atje? Do t’i gjesh të dashurit e tu atje? Sa ndryshe do të jetë nga jeta juaj në tokë?

Bibla na tregon shumë për atë që duhet të presim kur të arrijmë në parajsë, si do të jetë, si do të jemi, si do të jenë trupat tanë dhe si do të jetë jeta. Ka pasur gjithashtu tregime të shumta nga njerëz që kanë pasur një përvojë afër vdekjes ku ata kanë vdekur për pak çaste, kanë shkuar në parajsë dhe janë kthyer për të treguar përrallën e asaj që kanë përjetuar.

Sipas Biblës, një nga dallimet më të mëdha midis jetës në tokë dhe qiellit është se qielli është një sferë e përsosur, një vend i mbushur me praninë e Zotit, ku ne mund të shijojmë të gjitha bukuritë dhe mrekullitë që kemi këtu në tokë, por pa pikëllimin, dhimbjen, zbrazëtinë, vetminë dhe frikën që aq shpesh na mbërthen, dhe pa egoizmin, lakminë, urrejtjen dhe shkatërrimin që shohim në botën rreth nesh.

Mbretëria e Zotit do të jetë e mbushur me dashuri, bukuri, paqe, rehati, mirëkuptim, gëzim, dhembshuri dhe mbi të gjitha, do të jetë e mbështjellë me dashurinë e Atij që na do më shumë se kushdo, vetë Zoti. Bibla na tregon se Zoti është Perëndia e dashurisë. Në fakt, Ai është Fryma e dashurisë.1 Prandaj shtëpia e Tij, mbretëria e qiellit, është një shtëpi dashurie, ku nuk do të ketë më dhimbje, pikëllim, refuzim, vajtim apo vetmi.2

Ne e dimë nga Bibla se në jetën e përtejme nuk do të jemi shpirtra pa fytyrë, pa trup, që sillen vërdallë pa asnjë lloj forme. Ne do të kemi trupa, ashtu siç kemi tani, por pa sëmundje, shqetësim, plakje, ose dhimbje që përjetojmë në trupin tonë tokësor.3 Ne do të jemi në gjendje të shijojmë shoqërinë e njëri-tjetrit dhe të jetojmë të lumtur së bashku përgjithmonë në praninë e Atij që na krijoi dhe që na do.

Shumë njerëz kanë përshtypjen e gabuar se qielli është një vend shumë i mërzitshëm ku të krishterët ulen në re, i bien harpës dhe i thurin lavde Zotit. Unë jam i sigurt se njerëzit mund t’i bien harpës nëse duan, dhe ne sigurisht do t’i thurim lavde Zotit, por jeta jonë në qiell do të jetë shumë më e plotë se kaq! Në fakt, unë besoj se ne do të jetojmë jetë shumë më të plota se këtu në tokë, përveçse nuk do të kemi stresin, shqetësimin, sëmundjen dhe luftën për mbijetesë që ne aktualisht durojmë. Ne do të jemi plotësisht të zënë me gjëra që me të vërtetë kanë rëndësi dhe që bëjnë një ndryshim në jetët e njerëzve të tjerë. Ne do të investojmë kohën tonë në gjëra që na japin gëzim dhe na frymëzojnë në vend të angarive, rutinës monotone dhe pakuptimësisë që shumë prej nesh kanë përjetuar në jetën tonë të përditshme këtu.

Bibla na tregon se vetë Jezu Krishti do të kthehet të mbretërojë mbi tokë, së bashku me ne, fëmijët e Tij, për një periudhë prej një mijë vjetësh të njohur si Mijëvjeçari.4 Një nga detyrat gjatë kësaj periudhe për ata që e duan Zotin do të jetë të ndihmojnë në rindërtimin, riorganizimin dhe riedukimin e njerëzve që mbeten në tokë. Ne do ta sjellim sundimin e Tij në tokë, ku do të mbizotërojë dashuria, e vërteta dhe e drejta, ku çdokujt do t’i mjaftojë dhe ku askush nuk do të ketë shumë.

Dy kapitujt e fundit të librit të Zbulesës të Biblës përshkruajnë një qytet gjigant të artë,5 që do të zbresë nga qielli pas Mijëvjeçarit në një tokë të sapo restauruar dhe që Zoti do të banojë me njeriun.6 Ata që e duan Zotin dhe e kanë pranuar Jezusin si Shpëtimtarin e tyre do të jetojnë me Të në qytetin e Tij të mrekullueshëm të artë! Bibla i përshkruan rrugët e qytetit si të bëra prej ari, me një mur që mbështjell qytetin të përbërë nga dymbëdhjetë lloje të ndryshme perlash të çmuara.6

Lajmi i mirë është se, përmes besimit dhe pranimit të Jezusit, çdokush mund të hyjë në mbretërinë e qiellit dhe të përjetojë gëzimin, përmbushjen dhe dashurinë e përjetshme që Zoti dëshiron t’i japë secilit prej nesh në jetën e ardhshme, dhe edhe nëse kjo jetë mund të mos transformohet, ne mund të mbajmë secili pak nga ajo jetë qiellore në zemrat tona këtu dhe tani. Nuk ka rëndësi se kush je, ku ke qenë apo çfarë ke bërë. Ai premton të falë. Askush nga ne nuk është aq i mirë sa të meritojë hyrjen në parajsë; askush nga ne nuk meriton të shkojë atje përmes meritave tona. Kjo është arsyeja pse Zoti dërgoi Birin e Tij, Jezusin, në këtë tokë mbi 2000 vjet më parë. Jezusi pagoi çmimin për shpëtimin tonë duke vdekur për mëkatet e njerëzimit, dhe kështu, duke besuar në Të si Shpëtimtarin tonë, mund të marrim dhuratën e Tij të jetës së përjetshme. Kjo na çliron nga barra e përpjekjes për të qenë mjaftueshëm të mirë për të shkuar në parajsë, gjë që nuk mund ta bënim gjithsesi, sepse të gjithë jemi qenie njerëzore të gabuara dhe të papërsosura.

Jezusi hapi derën e jetës së përjetshme në mbretërinë e Tij për secilin prej nesh përmes vdekjes së Tij në kryq. Nuk mund ta fitosh dhe nuk mund të jesh shumë i keq për të, sepse shpëtimi është dhuratë e Zotit. Jezusi të do ashtu siç je. Ai të njeh. Ai i di mendimet e tua dhe gjithçka që ke bërë, madje edhe sekretet e tua më të thella. Ai i di të gjitha, por Ai të do gjithsesi, sepse dashuria e Tij është e pafund.

Dashuria e tij është shumë më larg se çdo gjë që mund të kuptojmë ose të shohim me sytë tanë këtu në tokë. Dashuria e tij mund të mbushë çdo zbrazëti dhe të shërojë çdo dhimbje apo lëndim. Dashuria e tij mund të sjellë gëzim aty ku kishte pikëllim, të qeshura aty ku kishte dhimbje dhe përmbushje aty ku kishte mungesë qëllimi ose kuptimi. Kurdo që keni nevojë për Të, ju mund të thërrisni Jezusin dhe dashuria e Tij do të jetë me ju dhe Ai do t’ju ndihmojë.

Ti mund të marrësh dashurinë e Tij dhe të sigurohesh për fatin tënd të përjetshëm me Të në qiell duke u lutur dhe duke i kërkuar Jezusit dhuratën e Tij të shpëtimit. Nëse e hap zemrën tënde ndaj Jezusit dhe e fton Atë në jetën tënde, Ai do të jetë me ty përgjithmonë. Kurrë nuk mund ta humbasësh Atë! Pasi të merrni Jezusin, ju keni marrë një rezervim të përhershëm në qiell që nuk mund të anulohet kurrë, dhe kur jeta juaj në tokë të ketë përfunduar, ju do të banoni në praninë e Tij përgjithmonë!

Megjithëse shpëtimi është një dhuratë falas, pasi të keni marrë Jezusin në zemrën tuaj, Ai dëshiron që ju të bëni atë që mundeni për të dashur të tjerët dhe t ‘u tregoni atyre për mbretërinë qiellore të Zotit. Ndani me të tjerët të vërtetën për Jezusin dhe dashurinë që Ai ju ka dhënë në mënyrë që ata gjithashtu të përjetojnë gëzim në jetën e tyre, si në këtë jetë ashtu edhe në tjetrën!

  1. Shih 1 Gjonit 4:8; Gjoni 4:24.
  2. Shih Zbulesën 21:4.
  3. Shih 1 Korintasve 15:50–53.
  4. Shih Zbulesën 20:1–4.
  5. Shih Zbulesën 21:16.
  6. Shih Zbulesën 21:3.