A e keni pyetur ndonjëherë veten se çfarë ndodh me ju pasi vdisni? Ç’rezervohet kur arrin në “anën tjetër”?- Nëse ka një anë tjetër. A ka parajsë? Nëse po, si është? A do të jesh i lumtur atje? Do t’i gjesh të dashurit e tu atje? Sa ndryshe do të jetë nga jeta juaj në tokë?

Bibla na tregon shumë për atë që duhet të presim kur të arrijmë në parajsë, si do të jetë, si do të jemi, si do të jenë trupat tanë dhe si do të jetë jeta. Ka pasur gjithashtu tregime të shumta nga njerëz që kanë pasur një përvojë afër vdekjes, ku ata kanë vdekur për pak çaste, kanë shkuar në parajsë dhe janë kthyer për të treguar përrallën e asaj që kanë përjetuar.

Sipas Biblës, një nga dallimet më të mëdha midis jetës në tokë dhe qiellit është se qielli është një sferë e përsosur, një vend i mbushur me praninë e Zotit, ku ne mund të shijojmë të gjitha bukuritë dhe mrekullitë që kemi këtu në tokë, por pa pikëllimin, dhimbjen, zbrazëtinë, vetminë dhe frikën që aq shpesh na mbërthen, dhe pa egoizmin, lakmin, urrejtjen dhe shkatërrimin që shohim në botën rreth nesh.

Mbretëria e Zotit do të jetë e mbushur me dashuri, bukuri, paqe, rehati, mirëkuptim, gëzim, dhembshuri dhe mbi të gjitha, do të jetë e mbështjellë me dashurinë e Atij që na do më shumë se kushdo, vetë Zoti. Bibla na tregon se Zoti është Perëndia e dashurisë. Në fakt, Ai është dashuri (1 Gjonit 4:8). Prandaj shtëpia e Tij, mbretëria e qiellit, është një shtëpi dashurie, ku nuk do të ketë më dhimbje, pikëllim, refuzim, pikëllim ose vetmi (Zbulesa 21:4).

Ne e dimë nga Bibla se në jetën e përtejme nuk do të jemi shpirtra pa fytyrë, pa trup, që sillen vërdallë pa asnjë lloj forme. Do të kemi trupa, ashtu si tani, por pa sëmundjen, shqetësimin, plakjen ose dhimbjen që përjetojmë në trupat tanë tokësorë
(1 Korintasve 15:51–53). Ne do të jemi në gjendje të shijojmë shoqërinë e njëri-tjetrit dhe të jetojmë të lumtur së bashku përgjithmonë në praninë e Atij që na krijoi dhe që na do.

Lajmi i mirë është se përmes besimit dhe pranimit të Jezusit, çdokush mund të hyjë në mbretërinë e qiellit dhe të përjetojë gëzimin, përmbushjen dhe dashurinë e përjetshme që Zoti dëshiron t’i japë secilit prej nesh në jetën që vjen.

Asnjëri prej nesh nuk është aq i mirë sa të meritojë hyrjen në parajsë; asnjëri prej nesh nuk meriton të shkojë atje përmes meritave tona. Kjo është arsyeja pse Zoti dërgoi Birin e Tij, Jezusin, në këtë tokë mbi 2000 vjet më parë. Jezusi pagoi çmimin për shpëtimin tonë duke vdekur për mëkatet e njerëzimit, dhe kështu, duke besuar në Të si Shpëtimtarin tonë, mund të marrim dhuratën e Tij të jetës së përjetshme. Kjo na çliron nga barra e përpjekjes për të qenë mjaftueshëm të mirë për të shkuar në parajsë, gjë që nuk mund ta bënim gjithsesi, sepse të gjithë jemi qenie njerëzore që gabojmë dhe nuk jemi të përsosura.

Jezusi hapi derën e jetës së përjetshme në mbretërinë e Tij për secilin prej nesh përmes vdekjes së Tij në kryq. Nuk mund ta fitosh dhe nuk mund të jesh shumë i keq për të, sepse shpëtimi është dhuratë e Zotit. Jezusi të do ashtu siç je. Ai të njeh. Ai i di mendimet e tua dhe gjithçka që ke bërë, madje edhe sekretet e tua më të thella. Ai i di të gjitha, por Ai të do gjithsesi, sepse dashuria e Tij është e pafund.

Dashuria e tij është shumë më larg se çdo gjë që mund të kuptojmë ose të shohim me sytë tanë këtu në tokë. Dashuria e tij mund të mbushë çdo zbrazëti dhe të shërojë çdo dhimbje apo lëndim. Dashuria e tij mund të sjellë gëzim aty ku kishte pikëllim, të qeshura aty ku kishte dhimbje dhe përmbushje aty ku kishte mungesë qëllimi ose kuptimi. Kurdo që keni nevojë për Të, ju mund të thërrisni Jezusin dhe dashuria e Tij do të jetë me ju dhe Ai do t’ju ndihmojë.

Nëse e hap zemrën tënde ndaj Jezusit dhe e fton Atë në jetën tënde, Ai do të jetë me ty përgjithmonë. Kurrë nuk mund ta humbasësh Atë! Pasi të merrni Jezusin, ju keni marrë një rezervim të përhershëm në qiell që nuk mund të anulohet kurrë, dhe kur jeta juaj në tokë të ketë përfunduar, ju do të banoni në praninë e Tij përgjithmonë!

Megjithëse shpëtimi është një dhuratë falas, pasi të keni marrë Jezusin në zemrën tuaj, Ai dëshiron që ju të bëni atë që mundeni për të dashur të tjerët dhe t’u tregoni atyre për mbretërinë qiellore të Zotit. Ndani me të tjerët të vërtetën për Jezusin dhe dashurinë që Ai ju ka dhënë në mënyrë që ata gjithashtu të përjetojnë gëzim në jetën e tyre, si në këtë jetë ashtu edhe në tjetrën!