Ngjitja e thepisur nuk e pengon alpinistin e vendosur; ai kënaqet me sfidën. Asgjë nuk mund ta ndalojë atë të vazhdojë përpara derisa të arrijë qëllimin e tij. Asnjë fatkeqësi nuk mund ta bëjë atë të kthehet prapa. Kur shikon shkëmbinjtë e pjerrët përpara, ai nuk përqendrohet në rrezikun, por në vathët e këmbëve dhe parvazet e ngushta shkëmbore që do ta çojnë në majë. Ai nuk mbahet nga ashpërsia e rrethinës së tij ose nga ngjitja; ai nxitet  të ecë përpara dhe lart nga mendimi i triumfit.

Ka shumë pengesa për të kapërcyer në jetë, por secila prej tyre është një tjetër të cilën po e lini pas. Kur të bëhet e vështirë, mbështetu tek Unë. Më lër të të udhëheq udhën dhe të të drejtoj nëpër shkëmbinjtë e thepisur. Unë i di të gjitha pikat e rrezikut dhe si t’i kapërcej ato. Së bashku do të kapërcejmë çdo pengesë, së bashku do të arrijmë majën, dhe së bashku do të vendosim flamurin e fitores!