Natyra shpesh na flet për krijimin e Perëndisë në simbole alegorike, të tilla si ngjarja më e mrekullueshme në histori, ringjallja e Jezu Krishtit.

Uzina e Ringjalljes, e njohur gjithashtu si Trëndafili i Jerikos  ose  Uzina e Dinosaurëve, është një barishte e vogël që lakohet në një top të ngushtë gjatë motit të thatë. Por zhyte në ujë, dhe mund të shikosh se si ky “fosil i gjallë” transformohet në mënyrë dramatike nga një masë e tkurrur në një myshk të ri që përhapet brenda disa orësh.

Gjethja e saj e ngjashme me ferrat është një nga fenomenet më intriguese në planet. Bima mund të qëndrojë e fjetur për aq kohë sa 50 vjet pa ujë ose dritë, vetëm për të shkrirë papritmas frondat e saj të thella të gjelbra kur ekspozohet ndaj lagështisë edhe një herë. Ajo ka aftësinë për t’u kthyer në mënyrë të dukshme në jetë përsëri dhe përsëri, edhe pasi të thahet plotësisht.

Kur e pashë për herë të parë këtë mrekulli sensacionale të hapej magjishëm para syve të mi, mund të shihja se nga buronte emri “Bima e Ringjalljes”. Mendimet e mia iu drejtuan menjëherë Jezusit. Atë nuk mund ta mbante as vdekja e as varri. Ai u ngrit triumfalisht për të na shpëtuar nga mëkati ynë.