Cili është burimi yt?

Ke vendosur ndonjëherë një kërcell selino në ujë të ngjyrosur? Ajo çka ndodh është që selinoja fillon të ndryshojë ngjyrë si uji ku është futur, nëpërmjet rrënjës. Duhen …  »

Mendime mbi realitetet e jetës

Si besimtarë, ne mund të kemi ndonjëherë pritshmëri jo reale mbi jetët tona. Kur gjërat nuk shkojnë vaj, ne kemi tendencën të fajësojmë veten për këtë, ose të ndiejmë se …  »

Zemra e një heroi

Mbaj mend kur mësoja Hebrenjve 11 kur isha fëmijë, e cila shpjegonte me detaje disa mënyra të tmerrshme për të vdekur: “U vranë me gurë, me sharrë, u prenë, u vranë nga s …  »

Kalorësit dhe pasqyrat

Një nga filmat që kam parë më shpesh teksa rritesha ishte Don Kishoti i Mançës. [[Dale Wasserman, Produzioni Europee Associates, 1972]] Dukej sikur çdo dy muaj, ndonjë pr …  »

Nise vrapin

Teksa po ecja një ditë, pashë një djalë dhe babanë e tij duke luajtur në një fushë, duke hedhur topin sa andej-këtej. Në një pikë, babai e ngriti topin dhe mori shenjë fu …  »

Mami shqetësohet

Kur shtatzënia ime e parë rezultoi në abort spontan, nuk isha e shqetësuar, isha e inatosur. Për javë të tëra, e mbajta brenda, por më në fund, unë në kuptimin e parë të …  »

Metronomi

Katër miq janë ulur përreth banakut të kuzhinës. Secili prej tyre ka punë, programe, përgjegjësi që na shtyjnë drejt drejtimeve të ndryshme dhe nuk ndodh shpesh të kemi m …  »