Edhe nëse keni humbur të gjithë botën, por ende keni mbajtur besimin tuaj, atëherë në fund nuk keni humbur asgjë. Nëse keni besim, asnjë lartësi e pakalueshme, asnjë lumë i pakalueshëm, asnjë mur i pathyeshëm dhe asnjë cunami i depresionit ekonomik nuk mund t’ju tërheqë larg ose t’ju ndajë nga dashuria Ime. 1

Besimi është monedha e botës së padukshme. Kursi i tij i këmbimit nuk i nënshtrohet luhatjeve ekonomike ose “korrigjimeve” të tregut të aksioneve. Vlera e brendshme e besimit është e pamatshme. Besimi mund të ndryshojë rrethanat, kushtet dhe këndvështrimin tuaj për jetën. Nuk zhduket në asnjë recesion, pandemi, fatkeqësi natyrore, aksident ose ndonjë fatkeqësi tjetër. Besimi mund t’ju ngrejë lart dhe nga çdo krizë, borxh ose humbje, madje edhe nga ato që bëni vetë.

Besimi juaj është i sigurt tek Unë, sepse Unë nuk do t’ju zhgënjej kurrë. Edhe kur përballeni me pengesa ose sfida në dukje të pakapërcyeshme, unë mund të eklipsoj çdo humbje dhe madje të sjell të mira nga disfata në dukje. Unë të dua aq shumë sa të kam premtuar se do të marrësh çdo gjë që të kërkosh, për sa kohë që është e mirë për ty dhe brenda vullnetit dhe planit Tim, nëse ma kërkon Mua me besim.

Nëse dëshironi të përjetoni paqen dhe stabilitetin e brendshëm që vetëm unë mund t’ju jap, kërkoni dhe do të merrni në mënyrë që gëzimi juaj të jetë i plotë.2

  1. Shih Romakëve 8:38–39.
  2. Shih Gjoni 16:24.