Ndoshta e keni dëgjuar historinë e një të riu që bën një gabim miliona dollarësh në kompaninë e tij dhe është i mbingarkuar me strese dhe shqetësime. Kalojnë disa ditë dhe pa vonesa, menaxherët e tij e thërrasin dhe i thonë:

“Pasi kemi shpenzuar një milion dollarë duke të trajnuar, shpresoj që të mos jesh menduar të heqësh dorë!”

Pyes veten nëse ndihet edhe Zoti kështu ndonjëherë. Pas gjithë kohës dhe përpjekjeve që Ai bëri për të na krijuar dhe për të na ndihmuar të bëhemi burrat dhe gratë që Ai dëshiron që të jemi dhe Ai e di që mund të jemi, jam i sigurt se Ai shpreson që t’i përmbahemi planit. Ja se çfarë i tha Ai profetit Jeremia: «Para se unë të të formoja në barkun e nënës sate, të kam njohur; para se ti të dilje nga barku i saj, të kam shenjtëruar dhe të kam caktuar profet të kombeve.” 1

Disa vite më parë, nisa një projekt kërkimor mbi gratë në Bibël, duke menduar se do të isha relativisht i njohur me rezultatet. Gati të gjithë kanë dëgjuar për Maria Magdalenën ose Marinë, nënën e Jezusit. Por ndërsa gërmoja më thellë, zbulova Puah dhe Shiphrah, Huldah, Lois dhe Eunice dhe shumë e shumë të tjera.

Rezultati i këtij studimi është një artikull që shfaqet në këtë botim të Activated (fq. 4–5). Duke e lexuar përsëri, përsëri jam prekur nga bëmat e jashtëzakonshme të guximit dhe besimit të këtyre grave të shquara. Ato me siguri i qëndruan besnike planit.

Por kemi përgatitur shumë informacion në këtë numër, duke përfshirë përgjigjet e disa pyetjeve që mbase nuk i keni ditur se i dinit. Ku shkojnë kafshët shtëpiake kur ngordhin? Si ndihet kur sheh ngjyrat për herë të parë? Vazhdoni leximin për të zbuluar më shumë.

  1. Jeremia 1: 5