Në natën që lindi Jezusi, Luka na tregon se kishte barinj në fushat aty pranë, që ruanin kopetë e tyre. Një engjëll u shfaq për të njoftuar lindjen e Shpëtimtarit, dhe pastaj qielli u ndriçua nga një mori engjëjsh që lavdëronin Zotin dhe thoshin: “Lavdi Perëndisë në vendet më të larta, dhe paqe mbi tokë njerëzve mbi të cilët qëndron mirëdashja e tij!” 1

Ajo natë sinjalizoi një fillim të ri në marrëdhëniet midis Zotit dhe njerëzimit. Lindja e Jezusit në Betlehem ishte fundi i një epoke të dominuar nga thyerja dhe agimi i një kapitulli të ri të mbushur me shërim, falje dhe premtimin e shpengimit dhe një fillim të ri për të gjithë ata që e pranojnë Jezusin si Zot dhe Shpëtimtar.

Krishtlindja është një rast festiv, por gjithashtu mund të jetë një kohë për reflektim, zbulim dhe ndryshim. Vë bast se jeta e barinjve nuk ka qenë kurrë e njëjtë pas asaj nate, dhe as jeta e miliardave të panumërta nuk ka qenë e njëjtë që atëherë.

Në nivel personal, ky ilustrim i fillimeve të reja është i zbatueshëm për jetën time. Pas rreth dhjetëra vitesh të përfshira në prodhimin e revistës Activated, ky është numri im i fundit si redaktor. Por mos u shqetësoni. Activated do të vijë muajin e ardhshëm, me Gabriel dhe Sally García si redaktorë dhe mezi pres të vazhdoj të ndjek historinë e saj.

Nga unë dhe në emër të të gjithëve në Activated, ju uroj një Krishtlindje shumë të lumtur dhe një vit të ri të mbushur me bekimet dhe kujdesin e Zotit!

  1. Luka 2:14