Një burim i pafundmë fuqie

Qyteti ynë në Afrikën e Jugut rregullisht përjeton çështje madhore të energjisë, me deri në pesë orë nga ato që ata e quajnë “reduktim ngarkese” çdo ditë. Për shkak të mbingarkesës dhe nën-furnizimit, kompania elektrike duhet të ndërpresë dhe të fikë energjinë elektrike herë pas here. Gjatë këtyre periudhave, industria pëson ndalesë, dyqanet mbyllen, trafiku shtohet, freskueset dhe frigoriferët fiken dhe të gjithë vuajnë. Vetëm kaq shumë mund të bësh pa energji.

Disa biznese ose individë kanë marrë gjeneratorë ose bateri masive rezervë në përpjekje për të përballuar krizën. Sidoqoftë, edhe këto aq zgjasin.

Për shembull, rrjetet celulare kanë furnizim rezervë me energji elektrike, por ato mund të furnizojnë mjaftueshëm për disa orë. Me shpeshtinë që ndodh reduktimi i ngarkesës, ne mund të përfundojmë çdo ditë pa sinjal të telefonit celular për disa orë.

Edhe pse jashtëzakonisht e pakëndshme dhe madje paksa e frikshme, kjo krizë më ka mësuar diçka, të mos përpiqem t’i shtyj gjërat. Mund të bëj një përparim të vogël, por asgjë në krahasim me kur kam Energji. Zoti ka premtuar se do të jetë drita ime, shpëtimi im dhe burimi i forcës sime. Sigurisht që tingëllon më mirë sesa të gaboj e vetme.

Nëse këmbëngul të iki në vrullin tim, mund të zgjas vetëm kaq. Megjithatë, unë kam një shpirt të rimbushur dhe mund të gjej freskim dhe rimbushje përmes Zotit dhe Fjalës së Tij. Mund të bëj çdo gjë në forcën e Tij, por jo vetëm.

Kam zbuluar që përgatitja për ditët e errëta duke “karikuar” bateritë e mia shpirtërore përmes muzikës dhe artikujve të perëndishëm dhe mësimi përmendësh i Shkrimeve të Shenjta është një vlerë e paçmueshme kur gjithçka tjetër dështon. Më pas, kam diçka të sigurt për t’iu rikthyer kur përjetoj një “dështim të energjisë”. E di se nuk mund t’ia dal e vetme. Vetëm Jezusi mund ta bëjë!

Asnjëherë nuk mund ta tejkalojmë furnizimin e Tij me energji apo t’i shuajmë rezervat e Tij. Edhe kur të gjithë rreth nesh mund të jenë në errësirë morale, ne kemi dritën e Tij brenda nesh. Dhe besimi ynë jetohet në normalitetin e përditshëm. Mund të mos jetë e rregulluar në mënyrë madhështore, por rrezaton të vërtetën, kujdesin dhe sinqeritetin. Kur lidhemi me Burimin, ne bëhemi si qytete të vendosur në një kodër, që shkëlqejnë me dritën dhe dashurinë e Tij. 1

  1. Shih Mateu 5:14.