Koha për Dashurinë

Një nga mrekullitë e Krishtlindjes është se edhe në shoqërinë moderne, ku ti shpesh e gjen veten në dukje të rrethuar nga materializmi i shfrenuar, kuptimi i vërtetë i Krishtlindjes nuk humbet kurrë plotësisht. Edhe jobesimtarët preken nga simbolika e një fëmije të pafajshëm i cili përfaqëson shpresën e njerëzimit dhe që erdhi në tokë për të ftuar secilin person të afrohet më pranë Zotit dhe njëri-tjetrit. Nuk e imagjinoj dot një histori më të bukur.

Krishtlindja nxjerr më të mirën tek njerëzit. Është një periudhë e vitit kur ne shohim lart, në kërkim të paqes dhe shpresës dhe jashtë në kërkim të pajtimit.

Ti mund të mos jesh dakord. Ndiz një televizion ose lexo një gazetë këtë muaj, dhe do të duket se bota është po aq e dërmuar sa ishte muajin e kaluar. Ne vazhdimisht dëgjojmë për presionin e individualizmit duke tendosur lidhjet me vetveten. Dhe shumë shpesh ne zgjedhim të reagojmë duke u mbyllur në vetvete. Por Krishtlindja është një mundësi unike që na është dhënë të gjithëve për t’i bërë gjërat mirë, me Zotin dhe njëri-tjetrin.

Këtë sezon, një baba dhe bir që nuk kanë folur me vite do ta përshëndesin njëri-tjetrin me një përqafim. Një bijë që ka një mëri ndaj nënës së saj, do t’i pëshpërimë në vesh se e do. Vëllezërit e motrat e distancuar do ta shikojnë njëri-tjetrin dhe do të kujtojnë gëzimet e fëmijërisë së tyre dhe përvojat e përbashkëta.

Shkëmbime të tilla mund të jenë të vështira dhe shpesh nuk vijnë lehtë, por pjesë e magjisë së Krishtlindjes është se ajo për disa javë, në të gjithë botën, në të gjitha llojet e kulturave, komuniteteve dhe familjeve, njerëzit rizbulojnë atë që i bashkon dhe bashkohen për të ndarë një moment të shkurtër, por të bekuar paqeje dhe vëllazërie.

Nëse Dhjetori juaj është sinonim i stuhive të dëborës apo udhëtimeve në plazh, ne do të donim ta shfrytëzonim këtë mundësi për t’ju uruar një Krishtlindje shumë të lumtur dhe Zoti do t’ju bekojë me paqen dhe dashurinë e Tij të përsosur, këtë sezon dhe gjithmonë.

Ronan Keane

Ronan Keane është redaktori ekzekutiv i revistës Activated.