Fjala Ime është si drita e një fari, që ndriçon në errësirë për të udhëhequr anijet nëpër detin ndonjëherë të errët dhe të stuhishëm të jetës dhe në portin Tim të sigurt. Dhe e vendosa në breg të detit, përballë detit, dhe ta shohin dritën e tij sa më shumë persona që munden dhe të tërhiqen drejt Meje.

Ti je si një kapiten deti që piloton anijen e tij nëpër ujëra të ashpra në një natë të errët. E, sikur të mos kishe kurrfarë drite, nuk do ta shihje bregun, dhe anija jote do të përplasej me shkëmbinjtë dhe do t’i humbiste gjurmët. Por për shkak se Unë ju dua, Unë e dërgoj Fjalën Time si rrezja e madhe e një fari për t’ju ndihmuar të gjeni synimet tuaja. Drita Ime ndriçon rreziqet dhe tregon rrugën për në shtëpi.

Fjala Ime është një llambë për këmbët e tua dhe një dritë për rrugën tënde.1 Shikoni në të për dritë dhe udhëzime, kështu që ju mund të bëni atë të sigurt në port pa marrë parasysh se sa e errët nata apo sa intensive stuhia.

  1. Shih Psalmet 119: 105.