Erëzat e jetës

Me siguri e keni dëgjuar shumë herë thënien, “Nëse nuk të pëlqen moti në Whereverville (Kudokund), vetëm prit disa minuta dhe do të ndryshojë.” Pasi kam jetuar në disa kontinente, kam dëgjuar shumë herë diçka të ngjashme. Ka vende që shijojnë gjatë gjithë vitit një klimë mjaft të qëndrueshme, por duket se shumica e vendeve në tokë përjetojnë një larmi të kushteve të motit, madje ilustron, siç thënia, disa në një ditë dhe për mua ai shumëllojshmëri tregon një aspekt të personalitetit të Zotit.

Kur Zoti kishte përfunduar krijimin e tokës, Zanafilla na tregon se Ai pa veprën e Tij, dhjetë llojet e reve dhe katër llojet e kristaleve të dëborës, pesë llojet e dunave të rërës dhe dhjetëra lloje të pishave, kokrrat e kakaos dhe mbështjelljen e vaniljes; dhe e deklaroi se “ishte shumë mirë.” 1 Me fjalë të tjera, Zotit i pëlqen shumëllojshmëria.

Dhe ashtu edhe ne! Edhe pse numrat e Activated zakonisht kanë ndjekur një format tematik, ka disa artikuj që thjesht i nuk përshtaten edhe aq temës. Ka edhe artikuj që mund të përshtaten me temën, por ajo tematikë nuk është shfaqur në program për njëfarë kohe. Zgjidhja ishte e qartë, megjithëse nuk është vënë akoma në praktikë.

Mirë se vini në numrin e parë të Activated me potpuri artikujsh në një larmi temash interesante. A keni menduar ndonjëherë se cila kafshë është (s’është) një ilustrim i mirë i karakterit të Zotit? Kush do të mendonte se ngjarja përcaktuese në jetën e një eunuku nuk ishte operacioni barbar që ai pësoi si fëmijë? Dhe çfarë do të bënit ju nëse do të gjenit 31 cent në rrugë?

Përgjigjet e këtyre pyetjeve dhe më shumë, janë përfshirë në faqet në vijim. Shpresojmë që ta shijoni leximin e tyre po aq sa ne kemi shijuar përpilimin e tyre.

  1. Zanafilla 1:31

Ronan Keane

Ronan Keane është redaktori ekzekutiv i revistës Activated.