Dashuria, kjo është dhurata ime e veçantë për ty. Dashuria nuk njeh kufij. Dashuri që nuk ju gjykon nga ngjyra e lëkurës, mënyra se si dukeni, ose mënyra se si flisni. Dashuri që të jep. Dashuria që ndan. Dashuria që kujdeset. Dashuri e gjallë, e ngrohtë dhe e dashamirëse. Dashuri që është e pakushtëzuar dhe e përjetshme.

Dashuri që është e durueshme në një botë të intolerancës. Dashuri që është mirëkuptuese, kur të tjerët nuk arrijnë të shohin në zemrën tënde. Dashuria është e mirë dhe e ngrohtë, kur të gjithë të tjerët përreth teje duken të ftohtë dhe të vrazhdë. Dashuria që të ngushëllon në pikëllimin tënd, që të ngushëllon kur je i vetmuar, që të jep një dorë ndihme kur je i trishtuar. Dashuri që është plot lumturi dhe të qeshura. Dashuri që sjell paqe në mes të motit të stuhishëm. Dashuria gjithmonë e gjen rrugën e saj.

Dashuria ime është gjithmonë aty për ty, në çdo vend, në çdo kohë, ditë apo natë. Dashuria ime do të zbresë në çdo thellësi për të kursyer, çdo gjatësi për të shpëtuar. Nuk njeh vend ndalimi, as kufij.

Dashuria ime sjell qetësi shpirtërore kur je hutuar, çlodhje kur je e lodhur dhe forcë kur ndihesh se nuk mund të vazhdosh më tej. Dashuria ime do t’ju qetësojë frikën dhe do t’ju japë kurajë përballë dëshpërimit. Dashuria ime mund t’ju shërojë kur trupi juaj është i sëmurë; mund t’ju qetësojë dhimbjet e shpirtit dhe të trupit. Dashuria ime do t’jua lehtësojë mendjen kur është e trazuar dhe e lodhur; do t’ju sjellë paqe mes tensionit, shqetësimit dhe tendosjes.