Në Ungjillin e Gjonit 13:35, Jezusi tha, “Dashuria juaj për njëri-tjetrin do t’i tregojë botës se ju jeni dishepujt e mi.” Kjo nuk duket domosdoshmërish shumë e vështirë, por për një fjalë që e përdorim kaq shpesh, kur e mendon, dashuria është në të vërtetë mjaft e vështirë ta fiksosh. Ju e kuptoni atë përmes veprimeve. Çfarë do të dëshironit të bënit për të treguar dashuri ndaj personave rreth jush?

Zotëria Ernest Shakleton, eksploruesi i famshëm i Antarktikut, përshkroi njëherë se si, një natë, në një kasolle emergjence, ai dhe njerëzit e tij po përpiqeshin të flinin, pasi sapo kishin ndarë në racione biskotat e fundit. Situata ishte e rëndë, dhe askush nuk mund të ishte i sigurt se ai do të arrinte të kthehej në qytetërim.

Shakleton ndjeu një lëvizje dhe pa njërin nga burrat të kthehej për të parë se si të tjerët po largoheshin. Ai padyshim mendoi se të gjithë të tjerët ishin në gjumë, ndaj u shtriq mbi fqinjin e tij dhe mori çantën e tij me biskota. Shakleton ishte memec. Ai mendoi se mund t’i kishte besuar këtij njeriu me jetën e tij. Tani ai po vidhte biskotën e fundit të dikujt. E kishte shndërruar presioni në hajdut vallë?

Pastaj e pa që lëvizi përsëri. Ai hoqi biskotën nga çanta e tij, i futi të dyja biskotat në çantën e personit tjetër, dhe e ktheu qetë çantën në anën e mikut të tij që po flinte. Shakleton tha, “Nuk guxoj ta them emrin e atij personi. Ndjeva sikur ai veprim ishte një sekret midis tij dhe Zotit.”

Dashuria ka të bëjë me Zotin. Ka të bëjë me dhënien e vetvetes për të mirën e të tjerëve. Ka të bëjë me marrëdhëniet: nënat, baballarët, motra e vëllezërit, miqtë dhe kolegët. Ka të bëjë me romancën. Artikujt në këtë numër të Activated I mbulojnë të gjitha këto lloje. Ndërsa përpiqemi të bëhemi dishepuj më të mirë të Mjeshtrit, ne mund të sjellim pak më shumë nga drita e Tij në këtë botë të vetmuar.

Zoti ju bekoftë së bashku me të afërtit tuaj me një shtesë të dashurisë së Tij.