E njoh zemrën tënde dhe kuptoj gjithçka që kalon. E di që është e vështirë kur ndihesh sikur je në fund të litarit. Ndihesh sikur nuk ke forcë për t’u përballur me atë që është përpara, për ta kaluar atë dhe për të dalë në anën tjetër. Mos u shqetëso se si ndihesh. Më beso, do të dalësh në anën tjetër.

Vuaj me ty. Kur zemra jote dhemb, zemra ime dhemb, sepse ke një Kryeprift që mund të preket nga ndjenja e dobësive të tua.1 Ndiej dhimbje për ty! Lëndohem për ty! Kjo është një nga ato raste kur Unë të marr në krahët e Mi dhe të mbaj në krahë. E di që në këto kohë, është shumë për të duruar veten dhe se nuk mund të shkosh vetëm, kështu që unë të mbaj fort dhe të përmbaj.

Nga hiri i dhimbjes dhe humbjes do të rriten zambakët e bukur të dashurisë Sime jo vetëm në jetën tënde, por në jetën e shumë të tjerëve që jeta jote do të prekë. Vetëm beso se jam i aftë. Më beso në ujërat e thella. Më beso në vendet e errëta. Dije se kam shkuar para teje dhe po të mbaj. Do t’i ndihmoj ujërat e përmbytjes të mos të mbizotërojnë.

  1. Shih Hebrenjve 4:15.