Kishte qenë një verë e gjatë, e zënë me shumë projekte dhe aktivitete të përqendruara në mbajtjen e funksionimit të qetë të qendrës sonë vullnetare kroate, dhe unë dhe bashkëshorti im Paolo mezi prisnim një pushim relaksues në bregdetin kroat. Ishte akoma ngrohtë, kështu që vendosëm të kombinonim kohën e plazhit me ndonjë ngjitje në mal.

Ne donim të ngjiteshim në malin Dinara, malin më të lartë në Kroaci, kështu që filluam të mbledhim harta, informacion, këshilla nga vendasit, gjithçka që do të na ndihmonte të përgatiteshim për ditën e ngjitjes. Dhe pastaj ndodhi kjo. Një ditë para ngjitjes sonë të madhe, Paolo u përkul të merrte një shishe plastike bosh uji, kur ndjeu një tërheqje të çuditshme në shpinë. Nuk e mendoi gjatë në moment, por brenda disa orësh, ai mezi lëvizte nga vendi, për shkak të dhimbjes në shpinë. U bë shpejt e qartë se në vend që të ngjitej në malin Dinara, ditët e ardhshme do t’i kalonte duke u shëruar nga kjo situatë mjekësore.

Në një moment, Paolo më pa dhe tha, “Ne do të ngjiteshim në malin Dinara, por tani po ngjitemi në një lloj tjetër të Dinarës. Është një ngjitje e vështirë, por ne do të arrijmë në majë. Duhet të kujtojmë vetes se për sa kohë që vazhdojmë të lëvizim përpara, përfundimisht do të shohim dhe do të arrijmë në majë. ”

Ky paralelizëm na shoqëroi, teksa luftonim ditët në vijim, përmes nxitimit të thirrjes së një ambulance, marrjes së injeksioneve anti-inflamatore dhe gjetjes së mënyrës se si të ktheheshim në shtëpi. Ishte një kohë sfiduese, plot surpriza, por Zoti më ndihmoi siç bën gjithmonë. Prania e Tij ishte e vazhdueshme dhe udhëzimi i Tij ishte i patëmetë, ashtu siç është çdo herë.

Ky nuk duket si një pushim shumë i lumtur! Mund të mendoni. Por ishte ajo që duhej bërë. Ne shkuam me synimin për të notuar dhe ngjitur male. Dhe këtë bëmë! Ne ngjitëm një lloj tjetër mali dhe me ndihmën e Zotit arritëm në majë.

Të gjithë përballen me male në jetën e tyre në një moment ose në një tjetër. Mund të jenë çështje shëndetësore, ndoshta shumë më serioze ose afatgjata nga sa i përjetuam ne. Ndoshta janë marrëdhëniet tuaja, situata juaj e punës ose problemet financiare. Ndoshta ndiheni vetëm dhe në depresion. Pavarësisht se çfarë lloj mali është, ndërsa filloni të ngjiteni, mbani mend se mund të mos e dini sa i lartë është apo sa kohë do të duhet për të arritur në majë. Por nëse ia zgjasni dorën Zotit dhe e lini Atë të jetë udhërrëfyesi juaj malor, Ai do t’ju çojë në destinacion.