Bibla është libri më i mrekullueshëm në botë. Jo vetëm që na tregon se ku po shkojmë, por edhe se si arritëm këtu, pse jemi këtu, si të mbijetojmë dhe të jemi të lumtur, ndërsa jemi këtu, dhe si të kemi dashuri, gëzim dhe paqe përgjithmonë.

Në Bibël mund të gjesh dramë, romancë, poezi, profeci, histori, mister dhe më shumë. Por më e rëndësishmja, Bibla përmban vetë Frymën dhe jetën e Vetë Zotit (Gjoni 6:63). Ndërsa lexoni Biblën do të zbuloni se është një burim i mahnitshëm dhe i pashtershëm i mençurisë dhe njohurisë, nga të cilat do të gjeni vazhdimisht thesare të reja dhe të vjetra (Mateu 13:52).

Dhe gjëja më e mrekullueshme në lidhje me Biblën është se përmes fjalëve të saj ne mund të njohim autorin e saj, sepse Bibla është letra e madhe e dashurisë së Zotit për ne. Fjalët e tij jetëdhënëse e bëjnë atë librin më të madh në botë, me të vetmin autor që mund të garantojë jetën, dashurinë dhe jetën e përjetshme duke besuar në personazhin e tij kryesor, Atë që na deshi aq shumë sa dha jetën e Tij për të na shpëtuar, Jezu Krishtin, Birin e Zotit!

Ushqim për shpirtrat

Bibla na thotë se ashtu si foshnjat e porsalindura dëshirojnë të ushqehen, ne duhet të dëshirojmë qumështin e pastër të Fjalës së Zotit, në mënyrë që të mund të rritemi në të (1 Pjetrit 2:2). Profeti Jeremia tha: “Me të gjetur fjalët e tua, i përpiva; fjala jote ka qenë për mua gëzimi dhe gazi i zemrës sime.” (Jeremia 15:16). Nëse lutesh me sinqeritet, “Hapi sytë e mi dhe unë do të sodit mrekullitë e fjalës tënde” (Psalmi 119:18), nuk do të zhgënjehesh.

Tek Luka, kapitulli 10, lexojmë historinë e Marisë dhe Martës. Kur Jezusi erdhi për të vizituar, Maria “u ul te këmbët e Jezusit dhe dëgjoi fjalën e tij”, por Marta ishte aq e zënë duke u përpjekur të ishte një zonjë e mirë sa nuk kishte kohë ta dëgjonte. Atëherë Jezusi i tha me butësi: ”Marta, Marta, ti je e shqetësuar dhe je e shqetësuar për shumë gjëra. Por një gjë është e nevojshme. Maria zgjodhi pjesën e mirë që nuk do t’i merret” (Luka 10:41-42). Cila është “pjesa e mirë” që Maria zgjodhi? Ajo u ul te këmbët e Jezusit dhe dëgjoi fjalët e Tij.

“Por,” thua ti, “Kam kaq shumë punë dhe kaq shumë gjëra të tjera për të bërë. Si do të gjej ndonjëherë kohë për të lexuar Fjalën çdo ditë?” Beso se ndërsa e vendos Fjalën e Perëndisë në radhë të parë, Zoti do të të ndihmojë gjithmonë të gjesh kohën për t’u kujdesur për ato gjëra të tjera. Kur të shihni ndryshimin që bën në jetën tuaj, do të pyesni veten se si keni kaluar ndonjëherë pa të!