Le të shkëlqejë

Këtë sezon të Krishtlindjes bota dhemb dhe rënkon për shkak të humbjeve dhe tragjedive të vitit. Janë humbur shumë jetë dhe janë shkatërruar shumë ëndrra. Njerëzit në të gjithë botën duhet të shohin dritën e dashurisë që zbriti në atë Krishtlindje të parë për të ndriçuar jetën e tyre, për të cilën profeti Isaia shkroi: “Populli që ecte në terr pa një dritë të madhe; mbi ata që banonin në vendin e hijes së vdekjes doli një dritë. “1

Sot mund të duket se kjo dritë është zbehur, teksa hijet rreth nesh janë thelluar. Por errësira nuk mund të triumfojë kurrë mbi dritën. Ne na duhet vetëm të ndezim një çelës drite ose një qiri, dhe errësira do të zbohet nga dhoma.

Mund të jetë e njëjta gjë në jetë. Ne mund ta lejojmë dritën dhe dashurinë e Jezusit në zemrat tona dhe pastaj t’ua shndritim atyre përreth nesh duke ua zgjatur me mirësi dhe përkujdesje. Drita e tij do të shkëlqejë shkëlqyeshëm në sfondin e vuajtjeve, tragjedive dhe humbjeve që përshkojnë pjesën më të madhe të botës, duke sjellë shpresë dhe premtime për të ardhmen.

Mund të duket se ndryshimi që sjellin veprimet tuaja të vogla të mirësisë mund të jetë shumë i vogël për t’u vënë re dhe shumë pak për t’u marrë në konsideratë, por keni për t’u habitur. Edhe një qiri mund të shihet me kilometra larg kur është shumë errësirë.

Ekziston një histori për një njeri i cili, ndërsa ecte përgjatë plazhit, mori yjet e detit të ngecur në cekëtinë dhe i hodhi përsëri në oqean. Një kalimtar kureshtar e pyeti: “Pse e bëre këtë? Ka me qindra yje deti si ato në këtë plazh. Ç’ndryshim do të bëjë?” Burri u përkul dhe mori një tjetër yll deti. Ndërsa e hodhi atë në ujë, ai u përgjigj: “Kjo, përbëhu ndryshim për atë një yll. ”

Edhe ju mund të bëni një ndryshim duke e lënë dashurinë e Zotit të shkëlqejë përmes jush, në mënyrë që ata të cilëve u prekni jetën të inkurajohen dhe të rifitojnë shpresën për vitin e ardhshëm. Ashtu si me yjet e detit, mund të mos jeni në gjendje të kontaktoni me të gjithë, por mund të bëni një ndryshim në jetën që prekni. Procesi i ndikimit nuk ndalet këtu, sepse ata, nga ana tjetër, mund të bëjnë një ndryshim në jetët që prekin.

Kjo mund të ndodhë, dhe mund të fillojë tani nëse e themi të gjithë këtë lutje për Krishtlindje:

I dashur Jezus, mbushi zemrat tona me dritën dhe dashurinë e Krishtlindjes. Na bëj një varg dritash të shumëngjyrëshe që do të ndriçojë botën përreth nesh me dashurinë dhe shpresën Tënde. Amin.

  1. Isaia 9: 2